Informació

Capellades és un municipi de la comarca de l'Anoia, a la Catalunya Central, amb una extensió és de 2'9 Km2. La vila s'alça damunt d'una potent terrassa travertínica, que s'obre al marge dret del riu Anoia, a 317 metres d'altitud, just al lloc on el riu talla la Serralada Prelitoral i configura el Congost de Capellades.

Des del punt de vista economicosocial Capellades, amb poc més de 5.000 habitants, compta amb un important sector industrial que és la principal base econòmica de la vila. El paper, l'electricitat, el tèxtil i les arts gràfiques constitueixen els rams més destacables d'aquesta indústria. El sector de serveis, bàsicament lligat al món comercial,  també està ben representat, palesant un increment progressiu en els darrers anys. El sector agrícola, en canvi, té una presència realment baixa, a causa de la limitadíssima extensió del seu terme municipal.

Turísticament, Capellades rep també un important nombre de visitants al llarg de l'any. A banda d'un turisme comercial estiuenc, hi ha un turisme cultural relacionat amb la visita al Museu Molí Paperer de Capellades i a l'Abric Romaní-Parc Prehistòric de Capellades. Aquest turisme cultural s'incrementa amb les nombroses activitats que es realitzen des del texit associatiu de la vila i de les propostes organitzades des de l'Ajuntament.

La tradició cultural festiva té també una original i important representació a la vila, amb celebracions locals destacades i centenàries, com són per exemple el Mercat Figueter i les Festes del Carrer amb el tradicional Ball Pla o el més recent, Festival d'Orgue.

Darrera actualització: 02.06.2017 | 15:02
Darrera actualització: 02.06.2017 | 15:02