Capellades acollirà la sisena edició del Festival d’Orgue

Dijous, 29 d'abril de 2021 a les 01:30

Del 9 al 30 de maig, 4 diumenges consecutius, es podrà gaudir a l’església de Santa Maria de Capellades de 4 concerts de primer nivell.

El regidor de Cultura, Àngel Soteras, explica com “en moments de profunda incertesa com l’actual, entenem més necessària que mai la programació d’activitat cultural. Sabem que l’opció fàcil és suspendre esdeveniments i esperar temps millors, però a Capellades hem optat des del primer moment per augmentar els recursos i extremar les mesures per poder oferir seguretat i no haver de renunciar a la cultura en directe. El Festival d’Orgue n’és una mostra més i comptem no ja amb la fidelitat del públic que ens hem anat fent, sinó amb la complicitat de diversos músics que saben reconèixer l’esforç que fem. És per a tots ells que treballem per portar a Capellades aquesta música que, com diu Montserrat Torrent en el programa esmentant Bach, comforta l’ànima”.

Tal com es destaca en el mateix programa de mà, l'edició s’inicia aquest diumenge 9 de maig amb el reconeixement a la llarguíssima trajectòria musical de l’organista Montserrat Torrent, degana de l’orgue i referent europeu musical. El diumenge 16 de maig serà el torn de Loreto Aramendi, una jove talent de gran projecció. En el tercer concert, el 23 de maig,es ret homenatge a l’organista, musicòleg i compositor capelladí Anselm Ferrer i Bargalló per part del Cor Cererols, un dels cors joves de referència del país, que presentarà del seu disc “Cum Silentio” amb l’acompanyament i direcció de l’organista Marc Díaz. El Festival tancarà el 30 de maig amb el joveníssim talent de Joan Seguí Mercadal.

Els concerts es fan els diumenges 9, 16, 23 i 30 de maig a les 6 de la tarda a l’església de Santa Maria, on hi ha l’Orgue Freixas Vivó.

Les entrades per aquest Festival d’Orgue, Memorial Josep Xaubet, es poden comprar per 6 euros anticipades a entrapolis.com o bé directament a la porta des d’una hora abans de l’inici.

Després de l’aturada de l’any passat, el Festival reprèn la programació continuada i de primer nivell, tal com s’ha fet a les edicions anteriors.

Darrera actualització: 03.05.2021 | 09:50