Exposició Symbiosis a Casa Bas

Del 20 de maig al 3 de juny de 2018 (De 18.00 h a 20.00 h)

Aquest diumenge 20 de maig s'inaugura a les sis de la tarda, a Casa Bas, l'exposició "Symbiosis".

Aquesta és una mostra realitzada per Javier Cebrian, conegut com Dr. Case.

El Dr. Case prové del món del grafit. Va començar a pintar la seva ciutat, Barcelona, quan era adolescent. Per a ell era important documentar fotogràficament les seves obres una vegada acabades perquè no sabia quant durarien. El grafit és efímer, mai no se sap si durarà un parell de dies, alguns mesos o diversos anys. A més de fotografiar les pròpies obres, també va començar a capturar els grafits d'altres artistes i el procés creatiu amb fotografies en acció.

Quan va aparèixer Internet, va decidir publicar la seva col·lecció d'imatges de grafit en pàgines de fotografia i xarxes socials; i va ser en aquell moment quan alguns dels seus amics li van demanar que censurés les seves cares. El grafit és il·legal i moltes persones l’associen amb el vandalisme; per això per als artistes és important mantenir l’anonimat. La idea de censurar les cares no li resultava gaire atractiva, utilitzar un pixelat feia que les seves fotografies semblessin documents policials amb imatges de delinqüents. A més, la mateixa idea de la censura anava contra els seus principis més bàsics; per això va començar a investigar cercant algun sistema que li permetés ocultar les cares dels artistes sense utilitzar un pixelat. Finalment, amb l'ajuda de programes de retoc fotogràfic, va trobar un sistema que li permetia mantenir l'anonimat dels artistes conservant-ne el carisma: reemplaçar-ne els caps pels dels seus personatges. Va abandonar la càmera compacta i va adquirir una rèflex, va començar a visitar els tallers dels artistes per captar-los en el seu hàbitat natural envoltats de les eines de treball en lloc de pintant al carrer, va millorar els seus coneixements de Photoshop fins a convertir-se en un expert, i va començar a retratar persones que no provenien del món del grafit: pintors, escultors, dissenyadors gràfics, tatuadors, artistes 3D i fins i tot altres fotògrafs, que es van anar sumant a la seva col·lecció de retrats modificats digitalment.

I va ser així com aquest noi que va començar pintant els carrers als anys noranta va acabar convertint-se en un cirurgià plàstic digital que encara avui continua buscant espècimens disposats a sotmetre's voluntàriament als seus experiments fotogràfics.

Casa Bas

C/ D'Oló - 08786 Capellades - Barcelona (Catalunya)
Darrera actualització: 17.05.2018 | 16:54