Casa de la Vila

L'edifici de l'Ajuntament de Capellades va ser edificat l'any 1905 en un terreny cedit per Ramon Godó Lallana  - hereu del periòdic La Vanguardia, diputat pel districte d'Igualada (1898-1905) i primer comte de Godó.

 

Constitueix un exemple d'edificació eclèctica que combina la tendència neoclàssica amb el naixement del gust per l'ornamentació del modernisme. A cavall entre dos corrents artístics, utilitza la simetria i l'ús d'elements de tradició clàssica amb un marcat caràcter de tendència decorativa.

És un edifici de dos plantes amb tres obertures d'arc de mig punt a cadascuna d'elles. Les de la planta baixa formen un porxo que precedeix la porta l'entrada. Les obertures superiors, emmarcades per sis columnes de capitell compost i decoració de fulles d'acant a la part baixa del fust, obren l'edifici a una balconada de balustres que reposa sobre dues grans mènsules amb decoració geomètrica i vegetal. Una cornisa sostinguda per mènsules decorades amb elements vegetals corona l'edifici.

A l'entrada es pot veure una exposició permanent amb els Capgrossos Centenaris de Capellades. Actualment, està tancada per obres de millora de l'edifici.

C/ 11 de setembre - 08786 Capellades - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 93 801 10 01
Lloc web: capellades.cat
Horari:  
De dilluns a divendres 9 14 hores
Darrera actualització: 27.04.2020 | 19:32

Imatges