Festes del Carrer

Per la capvuitada de Corpus Capellades celebra les seves festes  més antigues. 

Des del segle XVIII hi ha constància que Capellades celebra unes festes que, amb algunes modificacions al llarg dels anys, han continuat mantenint la seva essència. Ara, la celebració comença el divendres al vespre amb una pregó a la Plaça Verdaguer, engalanada com tots els carrers per on passen les cercaviles. Dissabte s'iniciarà el Barri de les Bledes, dilluns el del Ruc, dimarts Els Gegants, Dimecres el Ninot i dijous les Places. Al matí la quitxalla surt a portar la panera des del barri fins l'església, amb l'acompanyament de la Banda que interpreta la música típica de les Festes del Carrer -que prové d'un compositor basc que la va tocar per primer cop l'any 1932-, on el mossèn beneirà els tortells. En acabar, la Comissió de Festes del Carrer, acompanyada de persones voluntàries, repartirà un tortell per a cada casa del Barri.

Per la tarda té lloc el típic Treure Ball, primer a la plaça més gran de cada barri i després a la Piscina Blava. En primer lloc ballen els més petits i després els grans interpreten el Ball Pla. L'origen músical d'aquest tema és desconeix i la dansa, es va renovar a principis del segle passat.

El dimarts els Gegants de Capellades presideixen les festes del seu barri i dimecres ho fan els Capgrossos de Capellades.

 

Darrera actualització: 24.01.2022 | 11:09