Programa d'Arranjament d'Habitatges per a persones grans o dependents

Dijous, 30 de juny de 2016 a les 14:00

Arranjament d'habitatges per a persones grans o dependents

S'allarga dues setmanes més el període per presentar sol·licituds en el nou Programa d'Arranjament d'Habitatges per a persones grans de Capellades, impulsat des de la regidoria d'Acció Social de l'Ajuntament de Capellades conjuntament amb la Diputació de Barcelona.

Aquest programa d'arranjament d'habitatges ha nascut amb l'objectiu de millorar les condicions d'accessibilitat, seguretat, higiene, habitabilitat i d'eficiència energètica mínimes dels habitatges objecte de les intervencions. Es tracta de petites reformes bàsiques en els domicilis per millorar l'autonomia i la qualitat de vida de les persones amb dificultats. Les intervencions estan supervisades per una direcció facultativa a qui les tècniques dels serveis socials municipals poden adreçar totes aquelles consultes referents a les intervencions. 

Bàsicament es fan arranjaments en banys, com ara la substitució de la banyera per un plat de dutxa, adaptacions al lavabo, terres antilliscants o ajudes tècniques. També millores a la cuina com el canvi de plaques de gas per plaques elèctriques, col·locar terra antilliscant o bé intervencions més generals com eliminar un graó,  posar barres o agafadors a zones de pas.

La Diputació de Barcelona es fa càrrec del 80% del cost de l'obra i l'Ajuntament de Capellades en cobriria el 20% restant.

A aquest nou programa s'hi pot agregar sempre que es pugui acreditar discapacitat, dependència o bé ser major de 80 anys i viure sol o amb una altra persona gran.

Per sol·licitar més informació sobre aquest programa, o bé per tramitar la documentació, cal demanar hora als serveis socials de Capellades, abans del 15 de juliol.

Darrera actualització: 22.02.2017 | 10:43

Imatges