Consells per celebrar una revetlla de Sant Joan amb precaució

Dilluns, 19 de juny de 2017 a les 00:00

Consells a tenir en consideració a l'hora de manipular petards o encendre una foguera.

A l’hora de celebrar festes i revetlles populars com la de Sant Joan cal tenir en compte un seguit de consells i recomanacions per viure-ho amb seguretat i minimitzar els riscos tant per a les persones com per al medi ambient.

Pel que fa als petards, cal tenir la precaució de comprar-los en establiments autoritzats i seguir sempre les instruccions de cada article. A l’hora d’encendre’ls no s’han de subjectar amb les mans o posa’ls a prop de la cara o el cos. Cal utilitzar mitjans segurs com les metxes, començades per l’extrem, i si no s’encenen bé no agafar-los amb les mans.

És important recordar que no s’ha de llançar coets a menys de 500 metres de zones boscoses, ni tampoc on hi hagi aglomeracions de persones. No és recomanable encendre petards dins de casa, ni tirar-los pel balcó o la finestra.

Finalment cal insistir en que no s’ha de manipular els petards per incrementar-ne la potència o ficar-los dins d’ampolles o totxanes ja que en explotar fan una metralla que pot fer molt mal.

A l’hora d’encendre una foguera també cal tenir en compte un seguit de recomanacions. A l’escollir el lloc on fer-la, cal saber que no es poden fer sense l’autorització corresponent i que està prohibit fer foc a tots els terrenys forestals de Catalunya i en 500 metres al voltant. Per fer-la al carrer cal deixar un pas per als vehicles d’urgència i en un solar netejar abans les bardisses i els materials inflamables.

Pel que fa als materials es recomana que es cremin coses que deixin brasa i no papers ni teixits que el venti pugui fer voleiar. Tampoc s’ha d’utilitzar mai bidons, llaunes o esprais ja que poden explotar, ni pneumàtics o plàstics pels seus efectes contaminants.

Darrera actualització: 27.09.2017 | 13:23