Capellades amb les persones refugiades

Dimarts, 24 de maig de 2016 a les 14:00

Capellades solidària “Capellades amb les persones refugiades”

La Comissió “Capellades amb les persones refugiades” i l'Ajuntament de Capellades continuen amb la preparació de la jornada solidària prevista per al 4 de juny, amb l'objectiu de sensibilitzar als capelladins sobre la dramàtica situació en què es troben les persones refugiades.

De moment, tal i com estava previst, aquests dies s'ha repartit unes 80 guardioles per les botigues i establiments de tot Capellades per recollir diners que es faran arribar a dues de les entitats que treballen sobre el terreny, Metges Sense Fronteres i Proactiva Open Arms.

Dins els actes organitzats per al dissabte 4 de juny es farà un debat sobre “La crisi dels refugiats: solucions noves a una política obsoleta”, on participaran Metges Sense Fronteres, Stop Mare Mortum, EKO Project i Tanquem els CIE. També es previst que es projecti el documental “To Kyma. Rescat al mar Egeu”, amb la presència d'un voluntari de l'ONG Proactiva Open Arms.

Entre d'altres actes, també es farà un dinar solidari a favor de les persones refugiades. Els tiquets, a 10€, es poden comprar a l'Ajuntament de Capellades i a l'Estanc del Carrer Pilar.

Tal i com destaca la regidora d'Equitat, Adela Morera, “les jornades pretenen ser un espai de reflexió i sensibilització vers les persones desplaçades per motius econòmics i bèl·lics,  no pretenem fer distinció entre migrades i refugiades ja que la urgència humanitària no és nova, fa anys que hi ha persones que malviuen retingudes en els Centres d'Internament d'Estrangers, cal ser conscients i sensibles vers situacions com aquestes fins i tot quan no són notícia. Davant el sistema econòmic actual qualsevol de nosaltres un dia pot ser desplaçada i veure's forçada a marxar ”.

Darrera actualització: 08.11.2016 | 16:01