Campanya per al reciclatge de l'oli domèstic

Dilluns, 21 de febrer de 2022 a les 00:00

L’Ajuntament de Capellades comença una campanya per reciclar els olis domèstics amb l’objectiu d’afavorir la separació de residus.

Reciclar aquest oli utilitzat a les nostres llars és molt senzill i a la vegada important pels seus efectes negatius sobre el medi ambient. Amb aquesta iniciativa l’Ajuntament vol posar en valor la gestió d’un residu que fins ara no era valorat. L’oli de fregir és un dels residus més contaminants del medi ambient ja que un sol litre d’oli contamina 1000 litres d’aigua i, quan s’aboca a la pica, aquest arriba als rius, als mars i als aqüífers afectant greument els éssers vius d’aquests ecosistemes. En canvi, l’aprofitament d’aquests olis usats, ens permetrà convertir-lo en biodièsel, un combustible menys contaminant que el gasoil, evitant alhora més emissions de CO2.

Els veïns i veïnes de Capellades rebran aquesta setmana als seus domicilis una carta amb la informació sobre com s’ha de fer aquesta recollida. Tothom qui vulgui també podrà tenir un embut per ajudar en aquesta tasca.

Recollir l’oli usat és molt senzill. Cal tenir una ampolla de menys de 3 litres, anar-hi posant dins els olis usats, filtrant el màxim possible –l’embut ens ajudarà a passar l’oli per exemple de la paella a l’ampolla nostra- i porta’ls al punt habilitat que ens quedi més a prop. Si l’ampolla és de més de 3 litres s’haurà de portar a la Deixalleria.

Aquests dies s’ha instal·lat 4 punts taronja per deixar l’oli usat. 2 estan al mateix lloc que la deixalleria mòbil: cantonada Passeig Miquel i Mas amb C/ d’Oló i C/ del Fossar cantonada amb C/ Sarrià de Ter. Els altres 2 punts són a la cantonada del C/ Divina Pastora amb Sarrià de Ter i al C/ Anselm Ferrer entre els carrers Miramar i Miranda.

L’embut es pot recollir a l’Ajuntament de Capellades, al número 9 del carrer Ramon Godó, de dilluns a divendres de 9 a 14 hores.

Es pot reciclar qualsevol tipus d’oli: oliva, gira-sol, de llaunes en conserva.

La darrera proposta d’aquesta campanya s’adreçarà als infants, moltes vegades els qui més animen les famílies a reciclar. Per això s’ha editat uns contes en anglès  i català, que expliquen la història de l’oli i que també es poden pintar.

Tota la campanya està subvencionada per l'Agència de Residus de Catalunya.

Darrera actualització: 25.02.2022 | 13:34