Campanya 25-N “PAS FERM! Eradiquem la violència masclista”

Divendres, 25 de novembre de 2016 a les 09:35

El 25N es commemora el dia Internacional per Erradicar la Violència Masclista. Enguany des de la Taula de Dones de Capellades s'ha organitzat diverses propostes, que giraran al voltant de l'exposició que es podrà veure el dissabte 26, a partir de les 11 del matí a la plaça Catalunya.

D'una banda, hi ha l'exposició “Zapatos Rojos”. Tal i com es detalla en el programa de l'exposició l'obra neix de la mà de l'artista mexicana Elina Chauvet l'agost de 2009 a Ciudad Juárez, arran del dol propi i de la necessitat de fer públic el dolor privat i aliè. A través de l'absència i la visibilitat de les sabates vermelles, l'obra col·lectiva pretén mostrar el buit que han deixat les filles, les germanes, les mares i les esposes. Les sabates ens expliquen l'absència de qui les calçava i el vermell representa la sang però també l'esperança.  Les sabates vermelles han caminat més enllà de Mèxic i diverses artistes, entitats i activistes d'arreu del món han anat replicant aquesta instal·lació col·lectiva per tal de denunciar les violències que viuen les dones pel sol fet de ser-ho. Argentina, Itàlia, Alemanya, Noruega, Brasil, Espanya, Catalunya i aquest novembre a Capellades”. 

Per poder representar aquesta obra s'ha fet prèviament una recollida de sabates velles, que ha tingut molt bona resposta ja que ràpidament s'ha arribat al centenar de parell necessaris per fer l'exposició. A més a més també s'ha fet dos tallers de pintura de sabates. El primer, dissabte passat i el segon es farà aquest, 19 de novembre, a les 11 del matí a la plaça Catalunya obert a tothom qui vulgui col·laborar.

Finalment, a més a més s'ha editat uns cartell i uns fulletons que recullen els diferents tipus de violència que existeixen. Per exemple, es parla de violència econòmica, definint les diferents situacions que poden ser-ho. Els altres fulletons recullen el maltractament psicològic o emocional, el maltractament sexual, la violència ambiental i el maltractament físic.A banda de l'exposició també s'ha gravat un microcurt per sensibilitzar tothom sobre com la unió entre persones pot ajudar a fer front els actes masclistes.

Darrera actualització: 22.02.2017 | 10:25