Una setmana de Sant Jordi

Dijous, 28 de d’abril de 2022 a les 00:10

Capellades ha celebrat Sant Jordi amb propostes molt variades de música, teatre i llibres. Aquesta oferta variada ha fet que moltes persones hi hagin participat en un moment o altre.

El regidor de Cultura, Àngel Soteras, destaca com “hem pogut tornar a tenir de tot i per a tothom: parades de llibres i flors, espectacles i concerts per a petits i grans... I tothom ha respost. Tornem a fer-nos nostres els carrers i a gaudir de tot tipus d’esdeveniments culturals després d’un temps de restriccions i això sempre es esperançador”.

Els actes han durat una setmana. Dimarts 19 d’abril la Biblioteca El Safareig va recuperar l’Hora del Conte amb la Gisela Llimona, que va representar els seus “Monstres” davant una vintena de persones.

L’endemà va tocar literatura, amb una escriptora jove que va comptar amb el recolzament dels seus companys i professors de l’institut Molí de la Vila. Es tracta de l’alumna de quart d’ESO Abundant Chioma, que va presentar el seu primer llibre, “Ash in the Snow”, escrit a partir de la pandèmia aprofitant la disponibilitat de més temps.

El dijous va tenir més literatura, altre cop amb la sala petita del Teatre La Lliga acollint la presentació de “Como un pulso”, d’Isabel Alonso, qui havia estat també professora de l’Institut Molí de la Vila. A part, també hi hagué la trobada dels participants al Club de Lectura de la Biblioteca El Safareig, que en aquesta ocasió van debatre al voltant del llibre “Testament a Praga”, escrit a quatre mans per Tomàs i Teresa Pàmies.

El divendres sobretot va ser per als escolars. Els darrers anys s’ha  proposat una obra per a cada cicle i enguany es va poder celebrar l’activitat amb tota normalitat i amb moltes ganes per part dels alumnes. Els més petits van anar a Cal Ponet per veure la Cia Pea Green Boat presentant una adorable “L’eruga voladora” que animava els més petits amb diversos hàbits saludables.

Cicle mitjà va omplir la plaça Verdaguer gaudint al màxim amb el “Baobab” de la Cia. La Pera Llimonera on es parla de les guerres i els refugiats.

Finalment els més grans van tenir una tarda de ballaruga amb  Jaume Ibars animant la mateixa plaça amb l’espectacle d’animació “Que comenci la festa!” .

Divendres també hi hagué temps per portar roses com a símbol de la nostra tradició. Al matí l’alcalde en va portar a la Fundació Consorts Guasch i al CAP Capellades. A la tarda es va fer una nova edició de la proposta «Roses contra l’oblit» on els regidors, acompanyats dels joves voluntaris de l’institut Molí de la Vila, porten una rosa i un pa de Sant Jordi a les persones que no poden sortir de casa.

Encara divendres es va presentar una proposta conjunta entre la Biblioteca i l’Ajuntament en motiu del l’any Gabriel Ferrater. L’actor Pere Arquillué va presentar, amb una boníssima acollida per part del públic, l’espectacle “Fil de memòria”, on dóna vida a diversos poemes de Gabriel Ferrater, junt amb el guitarrista Toni Ubach.

Dissabte la celebració de Sant Jordi es va veure condicionada per la pluja que va aparèixer en algun moment puntual. Tot i això es va poder fer el gruix de l’activitat prevista amb parades de llibres, roses i pastissos a la plaça Verdaguer, on hi hagué força visitants.

Per al diumenge es va posar en escena la representació de l’obra “Quanta, quanta guerra!”, de Farrés Brothers i Cia, on es fa una adaptació del llibre de Mercè Rodoreda. La bona acollida de la representació de diumenge també es va repetir el dilluns el matí amb la representació per als alumnes de Batxillerat, que va acabar amb un col·loqui entre els actors i el públic.

Finalment per al dimarts la Biblioteca va proposar un taller per fer un vitrall de colors, que va agrada molt els participants.

Al vespre, un quartet de saxos com a proposta de l’Escola de Música, amb 4 components catalanes i xilenes. L’actuació del Quartet Vela va omplir la sala de Paper de Música.

Darrera actualització: 28.04.2022 | 11:00