Tota una setmana d’actes cultural en motiu de Sant Jordi

Dijous, 15 d'abril de 2021 a les 00:00

A partir del proper dilluns 19 d’abril començarà a Capellades tota una setmana cultural per celebrar Sant Jordi.

Actes variats per a totes les edats amb propostes ben diferents. Els actes començaran el dilluns amb la presentació del llibre guanyador del premi Prudenci Bertrana, el dilluns 19 d’abril al Teatre La Lliga. Núria Esponellà explicarà “Ànima de tramuntana”, la història de dues fortes separades per 2.000 anys d’història. L’entrada és lliure però caldrà fer reserva de localitats. 

El dimarts a la plaça de la Bassa, al matí, els nens i nenes de P4 i P5 de les dues escoles capelladines podran gaudir amb el conte del “Senyor Riu”, que la companyia Umpalumpa explica per parlar de l’aigua.

El dimecres 21 d’abril es projectarà la pel·lícula d’animació “JOSEP”. Pel matí hi haurà sessió escolar per als alumnes de quart d’ESO i Batxillerats i per la tarda, amb reserva de localitats a dos quarts de 8 del vespre i al Teatre La Lliga. Aquest pel·lícula ha guanyat el Premi de Cinema Europeu, el Premi Cesar al millor film d’animació i el Premi a la direcció del Festival de Valladolid. “JOSEP” parla del dibuixant català Josep Bartrolí que, un cop exiliat després de la Guerra Civil, va arribar a estar internat a set camps de refugiats francesos.

El dijous 22 d’abril l’activitat serà també escolar. A les 11 del matí els alumnes podran gaudir de “La llegenda de Sant Jordi”, representada per la companyia La Roda Produccions.

El divendres 23 d’abril, Sant Jordi, segueix la programació especial. A les 11 començarà la matinal a les escoles amb la companyia Alquímia musical i el cantautor Jaume Ibars. Durant tota la jornada se seguirà amb la proposta “Roses contra l’oblit”, en què es fa arribar una rosa a les persones grans que no poden sortir de casa. Per la tarda, de 4 a 8, Sant Jordi amb parades de roses i llibres. A dos quarts de 7, sardanes amb la Cobla Almogavarenca.

El cap de setmana continuarà l’activitat. El dissabte 24 d’abril al Pati de La Lliga i organitzat des de Capellades Joventut es farà un Mercat jove de 2a. mà, amb venda de llibres i roba. Al llarg del matí es pintarà un mural amb la pintora igualadina Núria Riba. També, sessió amb un DJ.

A les 8 del vespre el cantautor Roc Puig presentarà el disc “Ulls color de mar”, que va sortir al mercat l’any passat. Cal comprar entrades a entrapolis.com, a 6 euros.

Finalment, el diumenge 25 d’abril encara hi haurà dues propostes. La primera al Teatre La Lliga a les 12:30 amb la presentació del llibre “Un dels nostres” de Toni Cruanyes, on l’autor repassa la seva vida mentre va desgranant el catalanisme i el moment actual. La presentació es farà al Teatre La Lliga amb la periodista cultural Clàudia Rius.

A la una, concert a la Cafeteria de La Lliga amb el cor vocal de l’Escola de Música Cor Inaudite.

Darrera actualització: 15.04.2021 | 10:27