Tot a punt per la Festa Major de Capellades

Dijous, 2 d'agost de 2018 a les 01:00

Del 14 al 17 d’agost es celebrarà a Capellades la Festa Major. Tanmateix, però, des del dissabte 11 començarà a haver-hi diferents propostes, tant des d’entitats com des del Museu o la Festa Major Popular.

La regidora de Festes, Susana Moreno, explica com “aquest any també hem obert un espai per tal que ens fessin arribar propostes i n’hem tingut moltes. Algunes les hem pogut incloure dins la programació i altres les programarem més endavant. Això i la bona participació de diverses entitats organitzant actes és un dels trets rellevants d’aquesta festa que ha mirat d’oferir propostes per a tothom”.

Així el dissabte a partir de quarts de set començarà al pati de La Lliga el Capvespre d’Art una proposta de La Lliga i El Taller que reuneix tot el talent capelladí. A la nit s’obrirà la barraca de la FMP amb una actuació sorpresa, a la plaça de la Bassa. També de nit, a la plaça Catalunya hi haurà sopar popular, Bingo i Disco organitzada per Gegants, Hoquei, Futbol Sala i Futbol Femení.

El diumenge a partir de la una començarà el Cuinem la Bassa de la FMP. El vespre portarà el protagonisme cap al Museu Molí Paperer amb dues activitats. Primer l’antropòleg capelladí Jordi Castellví presentarà el llibre “Cantar i fer paper”. A les deu de la nit, a la Piscina Blava, concert amb “Cançons als molins paperers”. A la veu, Gemma Humet; a la guitarra, Eduardo Iniesta i com a actor, Jaume Bernadet. L’organització va a càrrec del Museu Molí Paperer i de la Fàbrica de Lied.

El dilluns és previst fer un reconeixement a les entitats esportives, a les 7 de la tarda al Pati de La Lliga, i després la FMP proposa el seu “asado argentino” amb espectacle de nit a la plaça de Bassa.

El dia 14, com ja comença a ser costum, hi ha el Campionat de Petanca que es fa a l’esplanada des de les 9 del matí. A migdia, inauguració de l’exposició “Res no caduca: reciclant emocions” que l’artista capelladí Jordi López-Alert ha preparat expressament per mostrar aquests dies a Casa Bas.

Encara al migdia The Lemon Day proposa un Concert Vermut a Casa Bas amb Ferran Palau, compositor i guitarrista d'Anímic, que aquest 2018 torna amb Blanc, el tercer disc de la seva carrera en solitari. 

El 14 és el dia del Correfoc que començarà a les 10 de la nit. Abans, però, espectacle teatral i àudio-visual “El naixement del Drac de Capellades”.

La nit seguirà als Jardins de Casa Bas amb Monique Makon Trio,  una proposta musical sorgida del projecte Cabal Musical del Taller de Músics. També a la plaça de la Bassa amb la Nit de PD’s amb PD EFA i The Shit Velasco Show.

El toc de sortida de la Festa serà el pregó del dia 15, a càrrec del Grup Teatral de Capellades, farcit d’anècdotes, personatges i col·laboradors del Grup Teatral de Capellades. 40 anys de comèdia, i drama, sintetitzats en poc més 20 minuts. Seguidament, cercavila d’entitats fins la Font Cuitora.

El dia 15 serà el més llarg en actes. A més a més del pregó cal destacar el concert-vermut amb Dani Nel·lo & Saxofonistes Salvatges. La tarda començarà amb la Bicicletada de l’Esplai Aliret i seguirà encara amb més música: a la tarda els nens tindran un espectacle concert amb “Reggae per a Xics” de The Penguins, que seguirà a partir de la mitja nit amb un concert per als grans.

Tot, sense oblidar el clàssic partit de Futbol de Festa Major que enguany enfrontarà el Capellades amb el Cardona. I les sardanes de la Cobla Almogavarenca a la plaça Catalunya.

 A la nit també hi haurà l’Orquestra New Marabú a la Piscina i el Concert amb Cuits, La Mulata i DJ Zorrita y Zorrón, organitzat per la FMP a la plaça de la Bassa.

El dia 16 començarà amb el retorn de la Festa de l’Escuma amb Gil Ratataplam a la plaça de la Bassa i Jocs d’Aigua preparats per AEMdeKP.

A la tarda, espectacle de titelles de la Companyia Festuc Teatre, “Adeu Peter Pan”, als Jardins de la Residència.

Al vespre arribarà el concert a 4 mans de les capelladines Eva Sabater i Susanna Basart i, per acabar el dia, el Sopar a les Barraques de la Festa Major. Aquest any actuaran Dr. Prats  i The Txandals, que l’any passat van tenir molt bona acollida.

A les 5 de la matinada tancaran la festa la Xaranga i l’esmorzar de forner a Ca l’Angelillo.

El dia 17 es llevarà amb una proposta per fer Paper amb família, amb uns tallers organitzats des del Museu Molí Paperer. La cercavila arrossera animarà tothom a anar a la Font Cuitora on es fa l’Arrossada Popular.

Els més petits tindran l’espectacle del Circ Pistolet presentant “Quan no tocàvem de peus a terra”, a la plaça de la Bassa. Els més grans, Cercatasques sortint de la Plaça Catalunya i Havaneres amb el Grup l’Espingari a la Font Cuitora.

A la Piscina, teatre amb l’actor Marc Martínez fent un monòleg autobiogràfic a base d’humor. En sortir cercavila de cloenda cap a la plaça Verdaguer i Petardada de tancament a mitja nit.

Darrera actualització: 09.08.2018 | 13:11