Tot a punt per celebrar Sant Jordi durant una setmana

Dijous, 7 de d’abril de 2022 a les 01:00

Just en tornar de Setmana Santa comença a Capellades la celebració de Sant Jordi, amb propostes variades per a totes les edats per cada dia de la setmana.

“Sant Jordi és una de les nostres festes realment grans i des de l’Ajuntament fem tot el possible per a què tothom se la pugui fer seva –comenta Àngel Soteras, regidor de Cultura-. La portem a carrers i places, a escoles i instituts, al teatre i a l’auditori, a la biblioteca a les cases de la gent gran que no pot sortir, a tot arreu... Llibres i roses, però també música, poesia, teatre... És la gran festa de la nostra cultura i ningú en pot quedar fora”.

Així el dimarts 19 d’abril hi haurà una Hora del Conte a les 6 de la tarda a la Biblioteca El Safareig amb la Gisela Llimona i els seus “Monstres”.

El dimecres 20 d’abril a les 7 de la tarda al Teatre La Lliga es presentarà el primer llibre de la jove Abundant Chioma, que actualment està acabant quart d’ESO a l’Institut Molí de la Vila de Capellades. El llibre es titula “Ash in the Snow” i es podrà conèixer més detalls a les 7 de la tarda.

El dijous toca proposta doble. A les 6 a la Biblioteca es farà la trobada del Club de Lectura d’Adults on es parlarà sobre “Testament a Praga”, de Tomàs i Teresa Pàmies, i a les 7 al Teatre La Lliga es presentarà “Como un pulso”, de l’exprofessora de l’institut Molí de la vila, Isabel Alonso.

Per al divendres 22 d’abril hi ha prevista molta acció. Així, a les 10 començarà el matí de contes infantils amb l’espectacle “L’eruga voladora”, de la Cia. Pea Green Boat, a Cal Ponet.

A les 11 seguirà el matí escolar de Sant Jordi amb l’espectacle “Baobab”, de La Pera Llimonera, a la plaça de Verdaguer.

En aquest mateix espai els alumnes de cicle superior tindran una tarda escolar de Sant Jordi, a partir de les 15.30, amb l’espectacle d’animació “Que comenci la festa!” de Jaume Ibars.

També cal explicar que aquest any se seguirà amb la proposta de “Roses contra l’oblit”, on els joves voluntaris de l’institut aniran a domicilis de gent gran o persones en situació de dependència a portar una rosa i un pa de sant Jordi dels forns de Capellades.

El dia 22 encara tindrà una proposta de vespre, amb l’espectacle “Fil de memòria”, que portarà l’actor Pere Arquillué i el guitarrista Toni Ubach, sobre l’obra poètica de Gabriel Ferrater.

Les entrades per als socis de La Lliga es podran comprar a 7.5 euros i per als no socis, a 10€, a entrapolis.com

El dissabte 23 d’abril és Sant Jordi i a partir de les 11 del matí hi haurà tot de parades de roses, llibres i entitats de la vila a la plaça de Verdaguer. També s’hi farà un vermut musical.

Finalment la darrera proposta serà el diumenge 24 d’abril amb la representació de l’obra “Quanta, quanta guerra”, de Mercè Rodoreda, de la mà de Farrés Brothers i Cia i també es poden comprar a entrapolis.com a 7.5 € els socis de La Lliga i 10 els qui no ho siguin.

Aquesta mateixa obra es tornarà a representar el dilluns per als alumnes de Batxillerat de l’institut Molí de la Vila de Capellades. En acabar la representació es farà un breu col·loqui amb la companyia.

Finalment el darrer acte serà un nou Audiciona’t el dimarts 26 d'abril a les 8 del vespre a Paper de Música, amb entrada lliure,

Aquest és un concert especial de Sant Jordi que tancarà la programació amb un munt d'actes que hauran començat just una setmana abans.

El quartet ofereix un ampli repertori, abastant diferents estils i sempre amb una essència clàssica. 

Darrera actualització: 12.04.2022 | 09:44