Ton Font, Fill Predilecte de Capellades

Dilluns, 20 de de gener de 2020 a les 00:00

Aquest diumenge prop de 150 persones s’han reunit a la Sala d’Actes del Museu Molí Paperer de Capellades per participar a l’acte de nomenament del capelladí Ton Font com a Fill Predilecte de Capellades.

L’acte va començar amb la intervenció del regidor de Cultura Àngel Soteras, qui va destacar com “veient aquest càlid acolliment amb què heu rebut al Ton encara ens refermem més en aquest nomenament proposat per la Comissió, cap a una persona que ha treballat per la cultura”.

Al llarg d’uns quaranta minuts es va repassar la vida del Ton, recordant les moltíssimes experiències que va impulsar al llarg de la seva vida: les diferents publicacions de llibres i revistes, la creació d’una empresa de joguines de fusta, les companyies teatral, de ball i de mim que va crear. La tasca més pedagògica promoguda des d’escoles com primer El Timbal i després La Tarima, que van contribuir a difondre una personal manera d’entendre la interpretació i que han estat bressol de grans actors i actrius catalanes.

La Montse Garcia i el Fran Guinart, van ser els encarregats de posar veu al guió biogràfic gestat des d’una comissió que ha treballat intensament per posar en valor i ordenar els múltiples calaixos d’una peça complexa com el mateix Ton Font. També hi van participar l’actor Toni Albà, reconeixent els seus ensenyament com a mestre, i els capelladins Joan Còdol i Jaumet Bernadet, que també varen coincidir en diferents moments personals i professionals de les seves vides.

L’encarregat de tancar l’acte va ser l’alcalde, Salvador Vives, tot entregant-li el títol de Fill Predilecte de Capellades. En Ton va agrair la tasca de tothom i el reconeixement.

Posteriorment al Mirador del Museu Molí Paperer es va fer un brindis pel Ton i les fotografies amb l’homenatjat.

Darrera actualització: 20.01.2020 | 18:18