S’ha constituït el primer Consell Municipal de Dones i Persones LGTBI

Dijous, 5 de març de 2020 a les 00:00

Aquest dimarts s’ha fet la sessió de constitució del Consell de Dones i Persones LGTBI de Capellades.

L’acte va començar amb la intervenció de l’alcalde, Salvador Vives, qui va explicar com “tot i que la presidència d’aquest nou consell havia de recaure en la meva persona, des de l’equip de govern hem decidit delegar-la en la regidora d’Equitat, Adela Morera, que és qui al consistori lidera les polítiques d’aquesta àrea. Per la meva banda, només animar-vos a treballar des d’aquest nou òrgan”.

Seguidament va prendre la paraula la regidora Adela Morera, qui va agrair l’assistència a les participants i els hi va explicar els objectius del nou Consell i el sistema de funcionament. Morera va destacar com “avui fem efectiva una realitat que va començar molt més enrere de la seva aprovació, aquest consell no seria possible sense la tasca prèvia de la Taula de Dones, una feina que es ve realitzant incansablement des de fa 4 anys, amb l’organització de diades, la creació de campanyes, la participació en els plans d’igualtat i protocols contra l’assetjament, les propostes per desenvolupar les polítiques d’igualtat”.

A continuació les assistents es van repartir en les diferents comissions de treball, que al llarg del proper any s’encarregaran d’organitzar i promoure les diferents tasques que es van proposar al llarg de la sessió.

La participació en aquest nou Consell Municipal de Dones i Persones LGTBI de Capellades es pot fer a títol individual o bé en representació d’entitats de la vila. De fet, tal com va explicar la regidora Adela Morera, “les desigualtats de gènere són universals i esdevenen un problema social, amb aquest Consell, emplacem a la corresponsabilitat per construir una societat més lliure de violències masclistes i lgtbifòbiques, un espai on podem treballar institució i ciutadania de manera transversal”.

Darrera actualització: 05.03.2020 | 10:21