Sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament

Dijous, 14 de juliol de 2022 a les 00:00

El dimecres 6 de juliol s’ha celebrat la sessió ordinària del mes de juny del ple de l’Ajuntament de Capellades.

A l’ordre del dia s’ha entrat per urgència una modificació de crèdit i la rescissió del contracte amb l’empresa encarregada d’executar el projecte del casc antic de Capellades.

Però el més destacat d’aquesta sessió ha estat la presència del 3 membres del Consell d’Infants, que han assistit al Ple per presentar el projecte que tots els consellers i les conselleres i les diferents classes de primària han estat treballant durant aquest curs. Els consellers han llegit un resum de “Un projecte entorn el medi ambient i el feminisme a Capellades”, que és la proposta que han fet arribar als 5 grups municipals. Els regidors els han animat a continuar treballant per als veïns i veïnes.

Després d’aprovar la darrera acte i donar compte dels decrets d’alcaldia es va acceptar la donació de la Casa de la Vila, un tràmit realitzat per normalitzar una situació documental que no s’havia produït malgrat els anys.

Seguidament es va aprovar per unanimitat les bases, revisades un any més per ajustar-se millor a les necessitats de Capellades, de la convocatòria de 3.000 euros per als ajuts d’activitats extraescolars.

La unanimitat es va perdre a l’hora d’aprovar modificacions de crèdit. La primera va ser en el pressupost de la llar d’infants per endegar el Pla de viabilitat presentat davant l’obertura de noves aules. Hi van votar a favor ERC, VdC-CUP i PSC. Es van abstenir JxC i Ciutadans.

Seguidament es va passar a la modificació de crèdit número 8 del pressupost municipal, valorada en 445.526 euros, que va contar amb els vots favorables de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició. Entre d’altres punts una de les actuacions més destacades que es podrà fer amb aquesta modificació del pressupost serà al Camp Municipal d’Esports on s’iniciarà el procés per substituir l’actual gespa per una altra de nova, amb unes condicions diferents a les de l’actual.

En el punt següent, la modificació de l’ordenança fiscal número 13 el PSC va tornar a donar el seu suport. Aquesta modificació reajusta la modificació de la taxa d’ocupació de la via, entre altres coses, que es va fer durant la pandèmia per fer-la més justa i sostenible.

Abans de passar a aprovar una nova modificació de crèdit, per l’activitat de reforma del nou espai jove es va aprovar la rescissió del contracte amb l’empresa encarregada d’executar l’obra dels carrers del centre històric de Capellades.

En el penúltim punt de l’ordre del dia es va aprovar per unanimitat una moció en contra de la proposta que vol fer el govern espanyol per substituir els jutjats de pau. Els regidors van coincidir en valorar la tasca de medicació i justícia de proximitat que fan els jutges de pau, destacant per exemple com dels 947 municipis que hi ha a Catalunya, 899 tenen jutge de pau, un organisme actiu des de l’any 1855 a Catalunya.

La sessió va acabar amb els habituals precs i preguntes dels grups municipals.

Darrera actualització: 14.07.2022 | 12:34