Sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament de Capellades

Dimarts, 6 de juliol de 2021 a les 00:00

Com és habitual, el mes de juny ha acabat amb la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament de Capellades.

Després d’aprovar la darrera acta i donar compte dels darrers decrets d’alcaldia es va aprovar l’adhesió de l’Ajuntament de Capellades a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMAP), amb els vots a favor d’ERC, VdC, PSC; l’abstenció de Ciutadans i el vot contrari de JxC.

En canvi es va aprovar per unanimitat la contractació de les obres corresponents al projecte de remodelació dels vials del carrer d’Oló, Amador Romaní, plaça de Sant Jaume, carrer de la Canaleta, carrer de Magina Carme i part d’11 de Setembre. Aquest projecte, tal com va explicar l’alcalde, Salvador Vives, “la remodelació d’aquest vials te un cost de 418.428 euros, es un projecte necessari que tindrà una incidència en la millora de l’accessibilitat d’una part important del casc antic de Capellades”.

El Ple va continuar amb l’aprovació per part dels  grups de la pròrroga del conveni marc de col·laboració amb el Servei Català de Trànsit, en matèria de seguretat viària, signat per primer cop el 2017 amb molt bona valoració per part de Capellades. El grup municipal de Ciutadans es va abstenir. La unanimitat va tornar amb l’aprovació del protocol per a la prevenció i abordatge de l’assetjament i violència en el treball.

Seguidament es va donar compte del decret d’alcaldia que  liquidava el pressupost de l’organisme autònom de la llar d’infants i també el pressupost de l’organisme autònom del Museu Molí Paperer i el de l’Ajuntament, inclosos a l’ordre del dia com a punts d’urgència.

La sessió també va presentar dues mocions, que després de la conseqüent exposició i debat, van ser aprovades per unanimitat. La primera va ser presentada pel grup municipal de Junts per Capellades i va versar sobre la transició energètica. La segona va ser a instància dels grups de govern que van demanar la reorganització de la zona tarifària a l’Anoia per sol·licitar que tots els pobles de la comarca siguin 1 zona fins a Igualada.

Abans d’acabar la sessió es va fer una important modificació de crèdit (723.000€) per reorganitzar partides i fer noves inversions i projectes. Hi van votar a favor tots els grups municipals, excepte Ciutadans que va expressar el vot contrari.

Darrera actualització: 06.07.2021 | 14:11