Sessió ordinària del ple de l’Ajuntament de Capellades del mes d’abril

Dimarts, 3 de de maig de 2022 a les 00:00

Aquest darrer dimecres, 27 d’abril, s’ha celebrat la sessió ordinària, amb 15 punts a l’ordre del dia.

Després d’aprovar la darrera acta i donar compte dels darrers decrets d’alcaldia es va aprovar la revisió del padró d’habitants a 1 de gener d’enguany, que deixa Capellades en 5.314 habitants, dels quals 2650 homes i 2664 dones.

A continuació es va aprovar per unanimitat l’adhesió de l’Ajuntament de Capellades al manifest dels ajuntaments jujolians, que s’ha impulsat per promocionar la figura del millor deixeble de Gaudí.

Encara per unanimitat es va presentar conjuntament els dos següents punts amb el conveni amb La Lliga per al cicle de cinema Gaudí i seguidament la presentació del conveni 2022 de programació anual de cinema al Teatre La Lliga.

Encara en l’àmbit de la cultura el regidor Àngel Soteras va presentar la ratificació del conveni de col·laboració entre l’ajuntament capelladí i el de Sant Pere de Riudebitlles per al desenvolupament de la Biennal d’Art de Riudebitlles.

Seguidament es va passar a l’àrea d’educació i festes per aprovar el conveni de col·laboració entre l’ajuntament i Fundesplai per a l’organització del Casal d’Estiu.

Posteriorment es va passar a l’àrea d’hisenda, on primer es va modificar el calendari fiscal pel canvi en la taxa de l’escola Bressol Vailet i després l’aprovació de la modificació del protocol complementari al conveni-tipus sobre l’assumpció de funcions d’assistència a la gestió econòmica local (ASGEL) per la Diputació de Barcelona.

La unanimitat es va perdre en aprovar la modificació de crèdit. El regidor d’Hisenda, Jaume Solé, va detallar que la liquidació de comptes dels 3 ens municipals havia alliberat un romanent de tresoreria que permetia fer noves inversions de projectes. En aquest sentit els regidors de l’oposició van coincidir en presentar el seu vot com una abstenció perquè dins les noves propostes se’n recollien algunes que hi estaven a favor, però d’altres on no es veia la necessitat.

El darrer punt, entrat per urgència, va ser la presentació d’un informe de control intern, fet per intervenció en compliment de la llei actual que recomana presentar-ho anualment.

Finalment els precs i preguntes van donar el darrer torn als regidors de l’oposició i al públic que no va fer arribar cap qüestió ni de manera presencial ni a través del canal YouTube de l’Ajuntament de Capellades.

Darrera actualització: 03.05.2022 | 17:07