Segueix la campanya de civisme amb “Recull les caques del teu gos”

Dijous, 1 de febrer de 2024 a les 00:10

L’Ajuntament de Capellades segueix amb la campanya per impulsar el civisme a la vila.

L’acció ha començat aquest Nadal amb una proposta on s’ha recollit els principals temes que es treballaran en aquest any 2024. La campanya es va anomenar “Aquestes festes regala civisme” i va resumir 6 punts d’acció.

Aquest mes de gener es comença a impulsar dos d’aquests punts: d’una banda recollir les caques de gos i de l’altra inscriure els animals de companyia en el cens i posar-los un xip.

En el díptic informatiu es recull els articles de l’ordenança de civisme aprovada pel consistori on es parla de l’obligatorietat que tenen els propietaris d’animals de recollir les defecacions i no embrutar la via pública.

També es remarca com l’ordenança obliga els propietaris a xipar i inscriure els animals en un cens. Per iniciar el tràmit només cal presentar una instància a l’Ajuntament de Capellades.

A partir d’ara la Policia Local de Capellades recordarà de manera específica aquesta normativa als propietaris d’animals, aplicant les sancions que la mateixa ordenança detalla.

L’objectiu d’aquesta campanya és implicar tothom en el civisme per tal d’aconseguir uns carrer més nets i un major respecte tant en l’ús dels espais compartits com amb els altres veïns i veïnes.

Al llarg de l’any es continuarà treballant amb diverses accions la resta d’actes incívics presentats a la primera campanya, com ara no dipositar les deixalles on toca, no donar de menjar als animals a la via pública, no tirar les burilles dels cigars a terra o no respectar el descans dels veïns.

Darrera actualització: 01.02.2024 | 11:20