Se segueix renovant l’enllumenat capelladí

Dimecres, 25 de novembre de 2020 a les 00:00

Aquests dies la substitució de l’enllumenat per un de més eficient s’està materialitzant a la Ronda del Capelló.

L’estudi de l’optimització energètica de l’enllumenat públic elaborat per la Diputació de Barcelona el novembre de 2018 te com a objecte millorar la contaminació lluminosa i reduir la despesa energètica de l’enllumenat exterior, L‘actuació consisteix en substituir a tecnologia LED les lluminàries de major contaminació lluminosa i major consum energètic (lluminàries tipus globus transparents i translúcids amb làmpades de vapor de sodi) amb l’objecte de protegir el medi nocturn i disminuir les potències en els quadres elèctrics d’on pengen les línies d’enllumenat exterior.

De moment ja s’han substituït les lluminàries de la zona del Rec del Corronaire, on s’ha aprofitat per modificar la distribució dels bàculs-fanals i revisar tota la instal·lació. També l’equipament municipal del Cementiri i els Jardins de Mossèn Pere Ribot han vist renovat el seu enllumenat amb un sistema d’alt rendiment lumínic que permet una millor eficiència de l’equip i de la instal.lació amb un mínim consum.

Els propers dies es farà la substitució d’una part de la plaça d’Espanya.

En aquest sentit l’alcalde i regidor d’espais públics i sostenibilitat, Salvador Vives, destaca com “al Rec del Corronaire i als Jardins de Mossèn Pere Ribot (Jardinets) es pot apreciar la millora de la il·luminació i de més seguretat per les capelladines i capelladins a la nit amb una major àrea il·luminada sota el punt de lllum. Aquest canvi és una de les accions de millora mediambiental en la reducció del consum d’energia, en estalvi econòmic i en menys contaminació lumínica.

Darrera actualització: 25.11.2020 | 12:10

Imatges

Cementiri