Reunió del Consell de Dones i persones LGTBI

Dimecres, 18 de novembre de 2020 a les 00:00

El Consell Municipal de Dones i persones LGTBI de Capellades es va crear el passat mes de febrer, amb totes les limitacions imposades arran de la pandèmia va veure limitada la seva activitat presencial.

Aquest dimarts s’ha celebrat la convocatòria del Consell en format virtual entre les seves membres. Per tal de continuar amb els objectius del Consell s’ha realitzat una sessió de formació sobre polítiques municipals d’Igualtat a càrrec d’Elba Mansilla, de la Cooperativa Ciutat Invisible.

Les assistents van gaudir d’una primera part més conceptual, repassant conceptes bàsics del feminisme i la història d’aquest moviment, i d’una segona realitzant un anàlisi de la tasca desenvolupada fins ara al nostre municipi.

A partir d’aquest anàlisi, es desenvoluparan dues sessions més de treball que culminaran en un procés de presa de decisions sobre les polítiques d’equitat a desenvolupar en els propers anys a Capellades. Així és com les membres Consell prenen poder de decisió i participen de forma política.

La formació amb perspectiva de gènere és un dels pilars en que es basa aquest nou òrgan d’acció municipal. 

Per formar part del Consell Municipal de Dones només cal omplir una instància amb les dades personals al registre de l’Ajuntament, tant de manera presencial com telemàtica.

La regidora d’Equitat, Adela Morera, recorda la importància d’aquest òrgan ja que “és un espai de política transversal, un òrgan d’apoderament de la ciutadania ja que és aquesta la que coneix les desigualtats quotidianes i com ens afecten a la nostra vida diària. Es prenen les decisions de forma assembleària mitjançant processos participatius, i és tasca de les regidories vetllar per aplicar les polítiques feministes resultants d’aquest procés.”

Darrera actualització: 18.11.2020 | 09:49