Reunió de l’Ajuntament de Capellades amb les entitats esportives

Dijous, 14 de maig de 2020 a les 00:00

Aquest passat divendres 8 de maig es va convocar a les entitats esportives a una reunió telemàtica.

Hi van assistir: Bàsquet, Futbol Capellades, Hoquei, Futbol Sala, Dance&Fun i AemdeKp, excusant la seva assistència Petanca, Rítmica i també els Escacs, que aquests últims tot i no estar federats en competicions, també se’ls va convidar

Primerament va intervenir l’Alcalde de Capellades, Salvador Vives, qui va donar la benvinguda als assistents i els va posar al dia sobre la tasca realitzada per l'Ajuntament des de l'inici de l'emergència sanitària i fins al moment actual. Va voler destacar la tasca en equip i l'abordatge de les diferents problemàtiques d'una manera transversal per tot l'equip de govern. Així, «l’Ajuntament està atent a les informacions oficials que dia a dia es donen a conèixer, com ara, l'inici del període de desconfinament. S'està treballant amb l'objectiu de tenir activitats d'estiu per la infància, equipaments esportius com la piscina a punt per la seva obertura. Poliesportiu i camp de futbol amb l'equipament tècnic funcionant. La voluntat és avançar, això sí, sempre atenent les ordres o recomanacions de les autoritats sanitàries i governamentals».
La regidora d’Esports, Anna Xaus, explica que el motiu de la reunió és, seguint la idea d’un Consell de l’Esport de Capellades, el contacte entre entitats i Ajuntament per poder tenir un punt d’intercanvi i treball conjunt. Es proposa a tots els representants continuar avançant, tot buscant noves fórmules de treball.
S'informa els clubs que tant la Generalitat de Catalunya com la Diputació de Barcelona, han anunciat ajudes per a les entitats esportives que ho necessitin. Es recorda que són les entitats qui han de tramitar els ajuts i que si en algun cas es necessita, l'àrea d'esports de l'ajuntament els hi donarà suport.
A continuació, la Regidora dóna veu als representants de les entitats perquè expliquin i comparteixin la situació particular de cadascuna.

Abans d’acabar la trobada es recorda que cal estar al cas de les informacions que arribaran als clubs a través de les respectives federacions esportives i de la UFEC.
La Regidora explica que «estem atents a les novetats amb relació a l'organització dels casals d'estiu, recollint el neguit d'algunes de les entitats que tenien previst organitzar-ne. Tota informació oficial que arribi es compartirà ràpidament».
Pel que fa a l'adopció de mesures de suport per a les entitats que ho necessitin, la Regidora demana a cadascuna, que elaborin una previsió de despeses i ingressos de cara a l’inici de la temporada. Aquest document hauria de servir per treballar conjuntament, Entitat/Ajuntament, les necessitats de l'entitat.
En aquesta línia de suport, s'està explorant la creació d'una línia d'ajuda a les famílies que no puguin assumir les quotes per la participació dels seus infants en les activitats esportives.

 

Darrera actualització: 14.05.2020 | 16:22