Pere Mayans parlarà sobre l’evolució del català a l’escola

Dijous, 5 de setembre de 2019 a les 00:30

El dimarts 10 de setembre es farà a les 8 de la tarda a la Biblioteca El Safareig una xerrada a càrrec del filòleg mataroní, amb arrels capelladines, Pere Mayans Balcells.

Aquest any Pere Mayans ha escrit el llibre Cròniques negres del català a l’escola, on fa conèixer els atacs que ha rebut la nostra llengua a l’escola de Catalunya, del País Valencià, de les Illes Balears i Pitiüses, de la Catalunya Nord, de la Franja, de l’Alguer i, fins i tot, d’Andorra.

Mayans, cap del Servei de Suports i Recursos Lingüístics del Departament d’Educació, és autor dels llibres Redescobrim els Països Catalans, CAT-llengua i societat dels Països Catalans i Redescobrir l’Alguer. També d’articles sobre els Països Catalans -bàsicament de sociolingüística i de didàctica de la llengua- i d’altres minories lingüístiques del món -ladins, quítxues, sards, occitans... També és autor de diverses guies de lectura per a l’alumnat de secundària i de materials didàctics per a treballar la diversitat lingüística (CIEMEN, Casa de les Llengües).

A Capellades, Mayans parlarà sobre com l’escola, junt amb els mitjans de comunicació, s’ha convertit en l’epicentre polític de lluita contra la utilització del català, per part d’alguns partits polítics i grups d’opinió.

Darrera actualització: 05.09.2019 | 09:16