Obertes les inscripcions per a la Festa Infantil de la Cultura Catalana!

Dijous, 20 de de gener de 2022 a les 00:10

El dissabte 21 de maig Capellades acollirà l’InCulCAT, un nou esdeveniment nacional, organitzat per ADIFOLK, ajornat arran de la pandèmia.

L’InCulCAT serà la 1a Festa infantil de la cultura popular catalana i servirà per mostrar qui son i què fan dalt d'un escenari els grups dels diferents àmbits de la cultura popular (gegants, capgrossos, dimonis, esbarts, bandes de música, corals, grallers, castellers, falcons…)

Les colles compartiran espai, vivències i motivacions. També convidaran tots els infants que no formen part de cap grup, perquè gaudeixin de la cultura com ells. Així doncs, hi haurà activitats diverses i engrescadores per a passar-ho d'allò més bé en grup i en família.

Segons Àngel Soteras, regidor de Cultura, “estem realment il·lusionats amb l’organització d’aquesta festa d’abast nacional. InCulCAT serà un festa on els infants no esdevindran mers espectadors, sinó els autèntics protagonistes. Nens d’arreu de Catalunya portaran gegants i capgrossos, cantaran les nostres i ballaran les nostres danses, cremaran petards, alçaran castells i tot tipus de figures...

Hem hagut d’ajornar-la dues vegades ja, però no hem defallit i hem continuat treballant-hi. És evident que la COVID ha canviat les nostres vides, però especialmente la dels nens i joves i necessiten –i mereixen- recuperar sensacions i viure experiències pensades especialmente per a ells.”

Les inscripcions dels grups (d’agrupacions musicals, balls de seguici, gitanes, bastons, bestiari de protocol o de foc, castellers, corals, colla sardanista, diable, esbarts, falcons, gegants i capgrossos o altres tradicions)  es poden fer a la seva pàgina web, www.adifolk.cat, fins el 17 de febrer.

Darrera actualització: 20.01.2022 | 09:20