Nova edició del Programa d’Arranjament d’Habitatges per a persones grans de Capellades

Dijous, 13 de juliol de 2017 a les 02:00

Aquest programa d'arranjament d'habitatges va néixer amb l'objectiu de millorar les condicions d'accessibilitat, seguretat, higiene, habitabilitat i d'eficiència energètica mínimes dels habitatges objecte de les intervencions.

Es tracta de petites reformes bàsiques en els domicilis per millorar l'autonomia i la qualitat de vida de les persones amb dificultats. Les intervencions estan supervisades per una direcció facultativa a qui les tècniques dels serveis socials municipals poden adreçar totes aquelles consultes referents a les intervencions. 

Bàsicament es fan arranjaments en banys, com ara la substitució de la banyera per un plat de dutxa, adaptacions al lavabo, terres antilliscants o ajudes tècniques. També millores a la cuina com el canvi de plaques de gas per plaques elèctriques, col·locar terra antilliscant o bé intervencions més generals com eliminar un graó,  posar barres o agafadors a zones de pas.

La Diputació de Barcelona es fa càrrec del 80% del cost de l’obra i l’Ajuntament de Capellades en cobriria el 20% restant.

Dins aquest programa ja s’han realitzat 12 arranjaments (2016) i ara queden per atorgar 12 arranjaments (2017).

A aquest  programa s’hi pot agregar sempre que es pugui acreditar discapacitat, dependència o bé ser major de 80 anys, viure sol o amb una altra persona gran, i es valorarà la situació econòmica segons els barems econòmics de serveis socials.

Per sol·licitar més informació sobre aquest programa, o bé per tramitar la documentació, cal demanar hora als serveis socials de Capellades, del 5 a 15 de setembre. No s’admetran sol·licituds més enllà d’aquest termini.

Darrera actualització: 13.07.2017 | 11:25