Nova edició de la formació del Centre de Noves Oportunitats

Dijous, 22 de setembre de 2022 a les 00:00

El programa de Noves Oportunitats és una iniciativa del SOC que té per objectiu recuperar les ganes d’aprendre dels milers de joves que, per motius diversos, no han trobat el seu lloc als instituts i que, per raó de la seva edat, també són invisibles per a les empreses.

Partint d’aquesta base, s’ha creat un model d’orientació, adquisició d’hàbits i valors, formació laboral o retorn al sistema educatiu. Cada jove té un tutor/a de referència que fa un seguiment individual i grupal.

Capellades és seu del projecte des d’octubre 2021, un servei consolidat conjuntament per la Xarxa TET Anoia Sud i Ampans, empresa referent del projecte. A l’Anoia existeixen 3 centres, amb diferents itineraris formatius-laborals que poden actuar conjuntament o per separat, segons les preferències de cada jove.

Durant l’últim any, 24 joves de Capellades i voltants han realitzat els itineraris d’atenció al client i l’itinerari industrial. Del total de 24, 3 joves han aconseguit inserir-se al món laboral, 2 s’han preinscrit a un Programa de Formació i Inserció, 7 més s’han preinscrit a un Cicle Formatiu de Grau Mitjà i finalment, 3 joves s’han reincorporat al sistema educatiu.

Enguany, Capellades tornarà a comptar amb el Centre de Noves Oportunitats i amb nous professionals que donaran nous futurs a les persones joves del territori.

Per a més informació sobre aquest programa, us podeu posar en contacte amb la tècnica de joventut del municipi, Alícia Benito, al telèfon 679 964 684 o al correu electrònic abenito@anoiajove.cat

Darrera actualització: 21.09.2022 | 13:46