Normalitat en la tornada a l’escola

Dimecres, 7 de setembre de 2022 a les 00:00

La tornada a l’escola ha estat la nota més destacada d’aquests dies.

Els primers a començar han estat els 68 alumnes de la llar d’infants Vailets. Tal com destaca la directora, Anna Mallen, “la gratuïtat del curs I2 és una de les principals novetats. Aquest curs tenim una aula de lactants a l’escola del carrer Dr Flèming, 3 classes de I1 i 2 més de 12. Tenim disponibilitat per acollir 12 alumnes més”.

A l’escola Mare del Diví Pastor primer s’han incorporat els 51 alumnes d’infantil i els 151 de primària i aquest dimecres els 120 de secundària. La germana Lluisa López, directora del centre, explica com “el nostre projecte transversal, que es treballarà des de tots els cursos, és la robòtica. També treballarem per consolidar els projectes començats en l’àmbit matemàtic i per introduir nous projectes en l’àrea de les llengües. En anglès ja vam estrenar projecte l’any passat.”

Des de les escoles han coincidit a valorar que aquest és un curs que comença sense els condicionants imposants arran de la pandèmia.

La directora de l’escola Marquès de la Pobla, Núria Vinyals, ha explicat com ha anat l’avançament del curs. “Nosaltres comencem amb 343 alumnes i el professorat al complert fent escola lectiva de 9 a 13h. Per la tarda hi ha de 2/4 de 4 a 2/4 de 5 una hora de lleure gratuïta que les famílies no han sol·licitat gaire”.

L’objectiu de l’escola enguany és continuar la transformació educativa del nou currículum, desenvolupar el Pla de Competència Digital iniciat durant la pandèmia o i implementar el Pla d’Impuls de la Llengua Catalana a l’escola. L’eix transversal de centre és “Missió 2030”,  per donar a conèixer els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

L’institut Molí de la Vila ha començat el curs amb  470 alumnes, cosa que segons detalla la directora del centre, Margarida Pinto, “farà baixar una mica la ratio per classes. Avui hem començat fent les presentacions de tutories i explicant com apliquem els nous currículums d’ESO i Batxillerat en els cursos senars. També podem presentar l’adhesió a un programa Erasmus pels propers 5 anys que ens permetrà continuar fent intercanvis”.

 

Darrera actualització: 07.09.2022 | 14:15