Milloren les previsions per a l'incendi de Miramar

Dijous, 25 de juliol de 2019 a les 04:00

A la darrera reunió del Centre de Comandament Avançat a Capellades les previsions per a l'incendi de Miramar són més optimistes que a primera hora de la tarda.

D'una banda, les condicions meteorològiques- vent, temperatura i humitat- han estat millor de l'esperat. D'altra banda, els diferents focus actius no s'han revifat tant com es preveia i, per tant, l'incendi no ha avançat pel seu flanc nord cap als nuclis habitats ni cap a la carretera, com podia haver passat. S'havia habilitat un Pla de Contigència especialment per atendre aquesta possibilitat si es donava el cas. Com que finalment no ha succeït, s'ha desmuntat aquest operatiu i tots els efectius estan treballant en el foc, que ha cremat poc més d'una seixantena d'hectàrees.

Els objectius per aquesta nit són, sobretot, tancar totalment el perímetre. Ara com ara les xifres han millorat i ja s'ha pogut arribar al 79%. Sobretot, el perill més gran és al cap nord, on l'accés és molt difícil. Per això aquesta nit es treballarà amb maquinària pesada per obrir un nou camí que permeti accedir a la zona i garantir el cordó. Finalment, un tercer objectiu passa per mantenir els diferents focus en les mateixes condicions que ara, per demà al matí poder arribar a estabilitzar el foc. Aquesta nit els efectius hauran de treballar amb molta precaució perquè l'orografia del terreny té molta pendent.  

De cara a demà la previsió meteorològica és més favorable: les temperatures baixaran ja que s'ha acabat l'onada de calor.

Darrera actualització: 25.07.2019 | 22:16

Imatges

Avioneta