Les escoles comencen el curs amb molta il·lusió

Dimecres, 15 de setembre de 2021 a les 00:00

Aquest dilluns les escoles capelladines han començat un nou curs escolar amb diverses mesures sanitàries vigents.

Així segueix sent obligatori l’ús de la mascareta a partir dels sis anys i els grups bombolla. Es recuperen però l’accés de les famílies als centres i el fet que els alumnes completament vacunats no hauran de confinar-se en cas d’haver-hi un positiu a l’aula.

Els primers a començar el curs han estat els 66 alumnes de la llar d’infants vailets. La directora de l’escola, Anna Mallen, explica com “gairebé totes les aules estan plenes i tenim llista d’espera a nadons. Aquest any hem pogut fer una adaptació inclusiva amb les famílies a dins l’escola, cosa que l’any passat no va ser possible. Encara, però estem limitats pels grups bombolla i no poder tornar a l’escola oberta. Necessitem també el suport que ja ens va posar l’any passat l’Ajuntament amb 2 persones al migdia per mantenir la separació per grups bombolla”.

L’escola Marquès de la Pobla ha començat aquest dilluns amb 354 alumnes inscrits. Aquest curs encetaran un nou sistema d’estudi que consisteix en deixar els llibres i treballar tota l’escola per projectes. La directora, Núria Vinyals, explica com “cicle inicial ja ho feia i a primària ja hi havia diversos projectes durant el curs. Ara, treballarem sempre un eix transversal que aquest curs hem anomenat “S’aixeca el teló”. També seguirem amb el nostre projecte de patis: tenim patis diferenciats i les classes hi van passant per torns rotatoris. Fins ara, n’estem molt contents de com està anant”.

L’escola Mare del Diví Pastor compta enguany amb 309 alumnes, que tal com detalla la directora, la germana Lluïsa López, “aquest curs seguim amb unes mesures molt similars a l’any passat, tot i que ara ja les tenim molt interioritzades. La nostra escola consolida el projecte de les matemàtiques a primària i secundària i també estrenem un projecte d’anglès que anirà des de primer de primària fins a quart de secundària”.

Finalment a l’institut Molí de la Vila, el curs també s'ha iniciat amb normalitat per als 530 estudiants. La directora del centre, Margarida Pinto, explica com “tenim un nombre d’alumnes semblant al curs passat, amb 3 grups a cada nivell. Aquest any recuperarem el servei comunitari a 4rt d’ESO, seguirem amb les classes de Batxibac i amb el projecte d’educació emocional que impulsem des del centre per a tots els 6 cursos”.

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Capellades, Susana Moreno, explica com “l’any passat les mesures sanitàries van ser les protagonistes als centres. Aquest curs des de l’Ajuntament seguim donant suport a les escoles a diferents nivells, tant des de la regidoria com des del Pla Educatiu d’Entorn”.

Darrera actualització: 15.09.2021 | 10:36