L’aqüífer Carme-Capellades entra en estat d’alarma

Dijous, 7 d'octubre de 2021 a les 00:30

Aquest dimecres s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat una resolució del Director de l’Agència Catalana de l’Aigua on es declara l’entrada en estat d'alerta per sequera hidrològica de l'Aqüífer CarmeCapellades, a l’haver assolit uns nivells i llindars –323 m sobre el llindar del mar- que habiliten aquesta declaració.

Això afecta la vila de Capellades i 13 municipis més de l’Anoia, que hauran d’aplicar un seguit de mesures. D’una banda, hi ha limitacions particulars per determinats usos urbans com el reg de jardins i zones verdes, la prohibició d'ompliment de fons ornamentals, la neteja de carrers o la limitació en l'omplient de piscines.

D’altra banda també hi ha una limitació del consum global d'aigua per abastament a un màxim de 250 litres per habitant i dia.

Aquest llindar dels 323 metres no és el més baix assolit en aquest aqüífer, -el 2017 va baixar fins els 317 metres- però s’ha decretat adoptar aquestes mesures per alentir el descens d’aigua.

El Pla de Sequera estableix mesures de coordinació entre les aportacions de l’aqüífer i les del sistema Ter-Llobregat. Mentre duri la situació d’Alerta, els municipis que disposen d’una connexió a aquest sistema reduiran les seves extraccions de l’aqüífer, d’acord amb les consignes establertes en el Pla, i incrementaran el consum d’aigua de la xarxa Ter Llobregat.

Darrera actualització: 07.10.2021 | 10:29