L’Ajuntament de Capellades talarà la sequoia de la Bassa, que no s’ha pogut salvar

Dimarts, 23 de novembre de 2021 a les 09:00

La primera quinzena de desembre estan previstos treballs de tala de la sequoia de la Bassa de Capellades, un arbre monumental que no s’ha pogut salvar malgrat tots els esforços que ha fet l’Ajuntament i els Serveis Municipals. Al seu lloc s’hi plantarà una magnòlia, planta que s’adapta molt millor a la climatologia de Capellades. L’Ajuntament ha decidit fer anelles de la soca de la sequoia retirada i distribuir-les a les escoles del municipi per tal que els alumnes puguin estudiar les característiques d’aquest arbre.

A més, davant les peticions d’alguns veïns, el consistori repartirà també trossos del tronc de la sequoia entre les persones de Capellades interessades en mantenir un record de l’emblemàtic arbre, sempre que hagin fet la petició prèviament adreçant-se a l’Ajuntament en l’horari d’atenció al públic.

L’arbre, situat al passeig Miquel i Mas, portava temps molt debilitat. Fa prop d’un any i mig es va canviar el sistema de reg per garantir que l’arbre tingués una aportació constant d’aigua, posteriorment es va fer una poda de sanejament i finalment es va començar un tractament d’endoteràpia i sulfatació amb productes fitosanitaris per induir a la brotació i a la millora general.

El passat mes d’abril, es va seguir amb el tractament ja que la sequoia seguia estant molt debilitada. Es va aplicar al voltant del tronc una sèrie de dispositius injectables de baixa pressió, amb bioestimulants i elements nutritius amb l’objectiu de fer reaccionar l’arbre i que es regenerés. No obstant tots els intents de salvar la sequoia, el seu estat de salut era molt precari i finalment s’ha decidit procedir a la seva tala i substituir-la per una magnòlia.

Darrera actualització: 23.11.2021 | 18:41