L’Ajuntament de Capellades rep un estudi sobre l’impacte dels camps electromagnètics

Dimecres, 28 d'octubre de 2020 a les 00:00

L’Ajuntament de Capellades va encarregar a la Diputació de Barcelona un estudi sobre les radiacions que podria emetre l’antena de telefonia situada al carrer Sant Francesc, número 74, arran de la inquietud manifestada per un grup de veïns proper a l’antena.

L’objecte de l’estudi és determinar si els valors mesurats del camp elèctric en l’entorn de la ubicació de l’antena del carrer Sant Francesc núm. 74, superen o s’acosten als valors màxims marcats per la normativa vigent, per a valorar els efectes dels camps electromagnètics sobre la salut. Les diferents medicions es van fer el mes de juny, des de varis espais del veïnat.

En aquest informe es conclou que “totes les mesures efectuades estan per sota del nivells de referència que marca el Reial Decret 1066/2001 de l’Estat, pel qual s’aprova el Reglament que estableix les condicions de protecció del domini públic radioelèctric, restriccions a les emissions radioelèctriques i mesures de protecció sanitària davant les emissions radioelèctriques”.

Després d’aquest estudi, el regidor de noves tecnologies, Jaume Solé, explica com “agraïm l’aportació de la Diputació i de l’enginyera municipal que amb el seu estudi i treball han permès mostrar dades objectives per a la tranquil·litat dels veïns. Cal afegir que si algú vol consultar aquest estudi, podrà fer-ho a les oficines municipals”.

 

Darrera actualització: 28.10.2020 | 12:46