L’Ajuntament de Capellades liquida tot el seu deute

Dilluns, 23 de desembre de 2019 a les 00:00

La sessió ordinària del Ple Municipal d’aquest mes de desembre aprova la liquidació de tots els crèdits de l’Ajuntament, el deute queda a zero.

En el primer punt es va aprovar la liquidació del pressupost de l’any 2018 de l’Ajuntament. Tal com va explicar el regidor d’Hisenda, Jaume Solé, “treballem per posar-nos al dia amb els terminis exigits per la legislació. Ja vàrem liquidar els dels organismes autònoms del Museu i la llar d’Infants a 31 del 12 del 2018, doncs, podem destacar que la nostra capacitat de finançament és casi d’un milió d’euros. Complim amb la ràtio de deute del 31’54%, quan al 2017 havia estat del 40’97%”.

Gràcies al superàvit es va aprovar en el següent punt, amortitzar 1.233.251,47 euros, que són tots els crèdits que té actualment l’Ajuntament de Capellades. El regidor d’Hisenda, Jaume Solé va destacar “tancarem el 2019 reduint l’endeutament a zero coma. Així encarem el 2020 amb noves inversions a la vista i cap deute pendent”.

Des de l’oposició el representant de PSC Aaron Alcázar va valorar en positiu que a partir d’ara es pugui començar a fer inversions i no s’hagi de gastar els diners en pagar crèdits. Per la seva banda el portaveu de JxC, Marcel·lí Martorell, va recordar com “venim d’on venim i hi hagué un moment, que a mi em va tocar viure, on l’Ajuntament estava per sobre del 150% de deute”. El grup municipal de Ciutadans es va abstenir.

L’Alcalde, Salvador Vives, va manifestar com “avui és un gran dia per l’Ajuntament que queda amb un dèficit a zero. Agraïm als grups del PSC i JxC el seu suport. També agrair a intervenció i secretaria l’esforç extra d’aquests mesos de treball. Gràcies a aquesta liquidació ara tindrem més capacitat d’inversió i podrem efectuar els projectes que Capellades necessita”.

A banda de liquidar els diferents préstecs també es va fer les habituals modificacions de crèdit de finals d’any, es va donar compte dels darrers decrets d’alcaldia i es va aprovar l’acta de la darrera sessió.

Per unanimitat es va aprovar el nomenament per 4 anys més del Jutge de Pau de Capellades. L’única candidatura presentada, la de l’actual Jutge de Pau, Ramon Roca, es va aprovar amb l’agraïment expressat per tots els grups per aquesta tasca altruista. També el Ple va aprovar els canvis de representant en la junta de govern de l’AFI-AMPA de la llar d’Infants. La vicepresidenta, Jèssica López J passa a Presidenta perquè l’actual plega i entra Mònica Pujol en el seu lloc.

Els últims punts del plenari van esser la moció presentada conjuntament per JxC, ERC i VdC en vers el Decret digital que va esser aprovada per majoria absoluta i on PSC es va abstindré i C’s va votar en contra i ja per finalitzar C’s va presentar un altre  moció que no va esser aprovada.

Darrera actualització: 23.12.2019 | 15:14