L’Ajuntament de Capellades ha començat un tractament per salvar la sequoia de la Bassa

Dijous, 11 de juny de 2020 a les 00:00

Des de fa anys, s’ha detectat que la sequoia de la Bassa està greument malalta.

L’Ajuntament de Capellades a finals del 2019 va encarregar un estudi a una empresa especialitzada per determinar quina era la malaltia i el tractament adequat per intentar salvar-la.

Seguint l’estudi, primer s’ha instal·lat un sistema de reg per goteig constant i programat, garantint així una aportació constant d’aigua.

Seguidament començarà una nova fase, amb molt més impacte visual. S’ha detectat que la sequoia està en competència lumínica amb dos arbres que li treuen la llum. Això ha fet d’una banda que els dos arbres també estiguin en mal estat i que, de l’altra, la sequoia s’hagi assecat per un costat. Per això en aquesta propera fase, que es durà a terme la propera setmana, es farà una poda i sanejament amb camió grua i cistella, que retirarà tot el lateral que ara està sec.

Més endavant està previst iniciar un tractament d’endoteràpia i sulfatació amb productes fitosanitaris per estimular la brotació i millorar el seu estat sanitari.

Cal anar per passos, amb molta precaució, per mirar de salvar aquest arbre, que actualment té mal pronòstic. Tot i que la sequoia no és un arbre adequat per al clima capelladí, l’Ajuntament farà tots els esforços per la seva recuperació.

Darrera actualització: 11.06.2020 | 12:04