L’Ajuntament col·labora amb l’entitat Canigat per la gestió de les colònies de gats

Dijous, 22 d'octubre de 2020 a les 00:30

A principis del mes de setembre, després de diverses reunions, es va iniciar una col·laboració entre l’Associació Canigat i l’Ajuntament de Capellades per la gestió de les colònies de gats ferals de la vila.

Ja feia temps que es duia a terme aquesta tasca al nostre poble, però havia sigut insuficient i l’aturada per la pandèmia va generar un retrocés que va fer molt visible el tema dels gats. Canigat és una associació sense ànim de lucre, formada per diferents persones que, de manera voluntària, s’encarreguen de fer seguiment dels gats que viuen al carrer.

Fa uns dies hi va haver una nova trobada entre tècnics, responsables polítics i les representants de Canigat a Capellades, per valorar l’estat de les colònies ja detectades i de les noves que han sortit en aquests mesos de menys treball.

El procediment que de manera habitual segueix l’associació per gestionar les colònies és detectar on són, alimentar els animals amb menjar específic, comprovar si necessiten atenció veterinària, i treballar conjuntament amb voluntaris de la zona que se’n puguin fer càrrec de manera regular. També s’esterilitzen aquests gats mitjançant el mètode CER (Captura, Esterilització i Retorn) per evitar-ne la superpoblació i els efectes negatius que això pot generar.

D’ara endavant, se seguirà treballant conjuntament i fent les gestions necessàries, per poder explicar més endavant els resultats.

També es publicarà un resum imprès amb tota aquesta informació que anirem donant.

La implicació dels veïns de la vila compromesos amb el benestar animal serà necessària per poder seguir regularment amb aquest treball voluntari, en col·laboració amb l’associació i l’Ajuntament, evitant així que aquest pugui ser un problema i per millorar entre tots la qualitat de vida d’aquests animals que viuen en els nostres carrers.

Darrera actualització: 22.10.2020 | 11:04