L’Abric Romaní acull l’estrena del documental “Des-extinción”

Divendres, 9 d'agost de 2019 a les 00:00

La campanya d’excavacions a l’Abric Romaní de Capellades ha començat a bon ritme. Primer s’ha retirat la part estèril i ara ja es comença a treballar el nivell arqueològic R, de 60.000 anys d’activitat.

Ahir dijous es va fer l’habitual recepció als arqueòlegs per part del consistori capellad, amb assistència de l'alcalde i els regidors. Va intervenir l’alcalde, Salvador Vives, qui va reconèixer la tasca que es fa a cada campanya, amb descobriments excepcionals que situen el jaciment capelladí a nivell mundial. 

Per la nit, durant la presentació del documental “Des-exticinción”, l'alcalde Salvador Vives va explicar com "per part de l'equip de govern tenim com a objectiu obrir el recorregut per la Cinglera del Capelló l’any vinent”, demanant també el suport del doctor Eudald Carbonell. Més de 300 persones van voler veure en directe l’estrena d’aquest treball dirigit per Alfons Par i protagonitzat pel mateix Eudald Carbonell i per la monologuista Patricia Sornosa. “Des-extinción” explica a nivell científic la possibilitat de reviure espècies extintes, com ara mamuts o els mateixos neandertals. Acabada la projecció els assistents van poder veure el jaciment obert.

Les excavacions continuaran fins el 28 d’agost, amb la participació d’una quarantena d’arqueòlegs de diferents parts del món.

Els treballs d’excavació arqueològica es poden visitar de manera lliure -excepte els dies 10, 17 i 24, que estarà tancat- els matins d’11 a 1 i les tardes de 5 a 7.

Aquesta serà ja l’edició número 37 de les campanyes d’excavació a l’Abric Romaní de Capellades, enguany dirigida pels investigadors de l’IPHES, Eudald Carbonell, Palmira Saladié i Gema Chacón.

Darrera actualització: 12.08.2019 | 11:30