La tradició torna a Capellades pel Mercat Figueter

Dilluns, 26 de febrer de 2018 a les 00:00

Aquest segon diumenge de Quaresma Capellades ha celebrat el Mercat Figueter, una fira molt antiga ja documentada al segle XV.

Al llarg dels anys aquest mercat ha anat evolucionant fins esdevenir l’actual Mercat Figueter, una proposta per tot el dia que combina la promoció econòmica i la cultura amb activitats per a totes les edats.

Segons Àngel Soteras, regidor de Promoció, “Enguany hem aconseguit entre tots bastir una gran Fira: més parades, més activitats de tot tipus i per a totes les edats... més moviment, en definitiva, que al capdavall és del que es tracta en una fira. I hem aconseguit també evitar massificacions i millorar la fluïdesa evitant atapeir els carrers cèntrics de parades i programant espectacles itinerants per afavorir la circulació. Donem continuïtat així a la línia iniciada els últims anys i que entenem que és la que ens permetrà fer créixer el Mercat Figueter encara més”.

En aquesta línia de destacar la participació es van manifestar també els diferents polítics durant l’acte d’inauguració. Així l’alcalde, Aleix Auber, va obrir els parlaments ressaltant “la tradició que representa el Mercat Figueter, l’espai que continua ocupant com a comerç i la participació de tots els col·lectius que en prenen part”. Seguidament el Diputat delegat de Comerç de la Diputació de Barcelona, Isaac Albert, va voler expressar-se en el mateix sentit, recordant que “una fira bàsicament és la conjunció de tres elements: l’activitat econòmica, la promoció cultural i la presència de les entitats i elements propis de cada indret, que és el que dóna la personalitat i evita l’homogeneïtzació. Per això dies com el d’avui tenen el seu valor”. Finalment va intervenir el regidor de Promoció econòmica, Àngel Soteras, qui a banda d’agrair la participació de tothom, va tenir un record especial per a les persones que haurien pogut assistir a la fira i la seva situació personal els ho ha impedit amb clares al·lusions a Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

Enguany la inauguració va ser diferent perquè a més dels parlaments protocol·laris, també hi va participar el Grup Teatral amb una acció que des dels balcons de la plaça volia fer paròdia de l’actual moment, des de diversos punts de vista.

Malgrat ser a les acaballes de febrer, aquest diumenge el sol ha acompanyat i escalfat un ambient ple de propostes. A la plaça Verdaguer tot el dia s’ha pogut degustar i conèixer els diferents productes de la comarca de l’Anoia.

Al carrer Major, s’hi han col·locat els oficis antics, amb els professionals del fang, l’espart, el vímet, el vidre, el ferro, la fusta i la pedra, treballant-hi tot el dia.

Les famílies amb nens, han pogut disfrutar dels diferents espais de joc, a la places de Sant Miquel i d’Àngel Guimerà i dels animals de granja instal·lats al Parc de la Bassa.

La plaça de Catalunya ha centralitzat els estands de diferents comerços i de les entitats, més actuacions en directe: Coral Xeremell, Banda de l’Escola de música, teatre... i l’animació en directe de dos espectacles: el de la Transhumància – amb els titelles d’ovelletes, gossos, carro i pastor- i el de la Catalan Bagpipe Band, amb els escocesos.

I encara, el diumenge ha donat per visitar l’exposició amb els quadres del Concurs de Pintura Ràpida i el Museu Molí Paperer, menjar “migas”, fideuà i formatges i fuets de tots tipus i beure vermut, gintònic i vins de tots els gustos.

Aquí es pot veure un resum d'imatges de la jornada.

Darrera actualització: 26.02.2018 | 18:43

Imatges