La prèvia escalfa motors per entrar de ple a la Festa Major de Capellades

Dissabte, 14 d'agost de 2021 a les 00:00

Des de diumenge Capellades està animant l’ambient per començar avui dissabte la Festa Major de Capellades amb el Pregó de la Pilar Salat a dos quarts d’1 del migdia a la Font Cuitora. Fins dimarts la mitja nit, hi haurà actes variats per a totes les edats i gustos.

De moment, però, ja portem uns dies amb activitats que han estat molt ben acollides.

Diumenge es va obrir la programació de La Prèvia amb el Concert d’Orgue a l’església de Santa Maria de Capellades. Pol Recasens va tocar l’orgue amb l’acompanyament a la flauta travessera per part de Frederic Prats, deixant una molt bona impressió a tots els assistents.

Dilluns va ser l’estrena de les Nits de la Cinglera. Aquesta proposta s’ha repetit de dilluns a divendres, de 21:30 a 23:15, amb tant d’èxit que ha calgut ampliar les places els propers 3 caps de setmana. En total, s’ha ofert més de 800 places que s’han omplert en 24 hores.

Dimecres el Grup Teatral va posar en escena “4 Píndoles Teatrals” a la Font Cuitora. En grups de 50 persones es va poder anar veient 4 escenes diferents que van portar els assistents a fer diverses reflexions.

El dijous va començar la música amb el bon ritme de La Séptima Trastada que va deixar un gran ambient a tots els assistents que van omplir la Font Cuitora mentre feien el vermut.

Divendres l’activitat s’ha accelerat. Pel matí al Museu Molí Paperer s’ha fet dues visites comentades pels autors de les dues exposicions que es poden visitar actualment. Primer, “Miracle. Pedra. Mort. Temps” de Noèlia Pérez, Roger Guaus i Joan Pons. Seguidament en Josep Pérez ha explicat les tècniques que fa servir per la seva obra materialitzada a “El bosc translúcid. De la llum del bosc al paper”.

A la una del migdia la gent del Lemon ha preparat un nou concert vermut. En Joan Colomo i el seu grup han presentat “Disc Trist”, tot combinant la música amb comentaris tenyits d’humor.

Per la tarda s’ha presentat la biografia de la Gemma Romanyà als Jardins del Capelló. Des de diferents perspectives s’ha repassat la seva trajectòria vital, seguint també l’esquema que es repeteix al llibre. Hi ha intervingut primer l’alcalde de Capellades, Salvador Vives, donant la benvinguda; seguidament l’autor de la biografia, Miquel Pujol, explicant el llibre; l’editor Josep M. Ferrer recollint la part més professional; el música Albert Gumí parlant de la faceta Paper de Música i la Big Mama Montse tancant l’acte amb la música i el record personal d’experiències compartides.

Per acabar la jornada, més música. En aquest cas amb la Meritxell Neddermann a la Font Cuitora, portant el seu estil personal a través d’un treball estrenat aquest mateix 2021, intimista i catàrtic.

Darrera actualització: 14.08.2021 | 10:44