La Generalitat preveu rebaixar el cànon de l'aigua en un 50%

Divendres, 3 d'abril de 2020 a les 00:00

El Govern de la Generalitat ha anunciat que rebaixarà en un 50% el cànon de l'aigua per als mesos d'abril i maig.

Amb aquesta mesura es preté rebaixar la tensió a les famílies i a les empreses arran de la pandèmia provocada pel Covid-19, que ha generat una emergència sanitària, però també ha tingut impacte directe sobre l'economia.

Les mesures aprovades pel Govern, segons ha avançat a la seva pàgina web, seran dues:

  • "Aplicar una reducció del 50% del cànon de l’aigua a tots els usuaris domèstics durant dos mesos (abril i maig).
  • Aplicar una reducció del 50% del cànon que paguen les indústries i la resta d’activitats econòmiques (petites i mitjanes empreses, comerços i autònoms).

El cost aproximat d’aquestes mesures es quantifica en 50 milions d’euros, que permetran aportar liquiditat a les famílies i a les empreses, amb càrrec a la Generalitat, a través del pressupost de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA)".

A banda d’aquestes mesures, cal recordar que totes les famílies en situació de vulnerabilitat, o les que es puguin trobar en aquesta situació els propers mesos com a conseqüència de la repercussió del coronavirus, poden demanar i acollir-se al cànon social zero, el que implica no pagar per aquest concepte dins de la factura de l’aigua. A data d’avui, s’acullen al cànon social 52.540 abonats.

Darrera actualització: 03.04.2020 | 17:05