La Fundació Consorts Guasch només manté una persona en aïllament per Covid-19

Dimarts, 28 d'abril de 2020 a les 00:00

Set setmanes després de l'inici de la crisi socionanitària, la situació a la Fundació Consorts Guasch sembla una mica més estabilitzada.

Els testos realitzats de Covi-19 a la Residència Consorts Guasch han identificats com a positius tan sols a una persona, que segueix aïllada. La resta de residents aniran sortint progressivament de la zona d'aïllament, mantenint encara les mesures preventives de confinament respecte l'exterior.

La millora de la situació del centre ha permès que els avis i les àvies canviïn les rutines severes d'aïllament que s'havien estipulat aquestes setmanes amb ple auge de la pandèmia pel coronavirus. De mica en mica, amb el suport de l'equip tècnic i les gerocultores, i amb supervisió de l'equip mèdic del centre i el control del personal sanitari del CAP-Capellades-Piera, que manté les visites en dies alterns, han pogut reprendre algunes de les activitats habituals. 

Aquestes activitats, tot i no ser les habituals que es feien, si que s'han començat a fer passejades per les terrasses i jardí, gimnàstica, jocs de taula i manualitats amb el suport de l'educadora social i les gerocultores. Les vídeotrucades amb les famílies també han esdevingut un pilar en les rutines diàries i en la nova normalitat del centre. Tant unes com les altres afavoreixen la socialització de les persones residents a la Fundació Consorts Guasch.

Passat el primer tram d'aquesta crisi sanitària sense precedents, la Fundació lamenta el decés de 28 persones, malgrat que la situació comença a semblar estabilitzada. això, tanmateix, obliga a mantenir les precaucions, com la d'evitar les visites de personal extern a la Fundació.

Una vegada, més agraïm enormement la vocació de servei dels professionals del centre, la professionalitat dels professionals de la salut, de les autoritats locals, de les famílies i dels veïns i veïnes de Capellades que han fet costat a la residència al llarg d'aquestes setmanes en circumstàncies tan excepcionals i doloroses.

Volem recordar que la crisi no ha acabat i cal seguir mantenint el confinament, evitar contactes innecessaris i mantenir totes les mesures d'higiene i prevenció.

Darrera actualització: 28.04.2020 | 10:09