La Fundació Consorts Guasch manté en aïllament les 23 persones que han donat positiu

Divendres, 17 d'abril de 2020 a les 01:00

A data d’avui, aquestes persones són seguides i ateses diàriament pels professionals del CAP Capellades-Piera i presenten una situació estable.

Els testos realitzats de Covid-19 a la residència Consorts Guasch han identificat com a positius 23 persones, que segueixen aïllades en les instal·lacions del centre, sota el control del CAP Capellades-Piera, amb una situació estable. Algunes d’aquestes persones que han donat positiu en els testos PCR, eren i continuen sent asimptomàtiques i, les proves, han permès aïllar-los per evitar contagis.

L’equip de professionals i l’equip mèdic fa un seguiment continu de la salut d’aquests residents que, quan donen negatiu, són traslladats en altres dependències de la Fundació, sense les mateixes condicions d’aïllament. Aquestes mesures permeten sectoritzar bé els residents i aplicar metodologies sistemàtiques de treball i afavorir la socialització dels residents que han donat negatiu.

Després de cinc setmanes des de l’inici de la crisi sociosanitària, la Fundació lamenta el decés de 26 persones, malgrat que la situació sembla continguda. Això, tanmateix, obliga a mantenir les precaucions i, com les famílies ja saben, les visites no estan permeses, malgrat que si que és possible establir contacte a través de videotrucades.

Una vegada més, agraïm enormement la vocació de servei dels professionals del centre, la professionalitat dels professionals de la salut, de les autoritats locals, de les famílies i dels veïns i veïnes de Capellades.

Volem recordar que la crisi no ha acabat i cal seguir mantenint el confinament, evitar contactes innecessaris i mantenir totes les mesures d’higiene i prevenció.

Darrera actualització: 17.04.2020 | 16:19