La Cavalcada de Reis posa el punt i final a les festes de Nadal

Dimarts, 7 de gener de 2020 a les 00:00

Aquest diumenge la Cavalcada de Reis ha tancat pràcticament l’agenda nadalenca.

Les celebracions van començar amb les diferents actuacions solidàries -Marató, cap nen sense un plat a taula- organitzades des de les entitats i les escoles. El dia 24 Capellades Comerç va proposar novament el Caga Tió a la plaça Verdaguer, amb molt bona acollida per part dels infants. Per la nit, després de la Missa del Gall, a l’església es va inaugurar l’exposició de Pessebres, que encara es pot visitar fins a finals de mes. Precisament aquest diumenge després de la missa es farà l’entrega de premis als participants del Concurs Infantil.

Seguint amb les tradicions, el dia de Nadal es va celebrar a Capellades la tradicional Cursa del Gall Dindi que enguany va arribar a la seva edició número 40. En una jornada marcada per l’alta participació, primer es va fer la cursa dels més petits –amb Pol Mena i Aina Tarrida com a guanyadors-. Seguidament va començar la Cursa dels 4.600 metres on s’hi van inscriure un total de 226 corredors i corredores. El primer va ser l'atleta vilafranquí del CAI Petromiralles Lahcen Ait Alibou, amb 13’18”1. El primer capelladí –novè de la general- va ser Francesc Roig, d’AEMdeKP, amb 14’58”5.   En femenines la guanyadora va ser l'atleta Sub-23 del CAI Petromiralles Naima Ait Alibou amb 15’20”2. Aquest temps va significar una nova plusmarca fem. de la prova, millorant els 15’30”5 de Marisol Oliva - C.A. Garbí - de l’any 1989.  La primera local va ser novament Silvia González, d’Aemdekp/CAI, amb 22’11”6 .  Acabada la competició es va fer l’entrega de premis amb l’Alcalde de Capellades, Salvador Vives, els regidors de l’Ajuntament  i els dos fills de Jaume Solé Quintana, a qui es dedica el Memorial.

El dia 26, Sant Esteve, es va fer el Concert de la Coral Noves Veus, amb molt bona acollida.

El divendres 27, començava una nova edició del Saló de la Infància de Capellades, dedicat als viatges. Durant les 5 sessions que va estar obert hi va haver temps per passar molt bones estones i gaudir de les moltíssimes propostes que van fer arribar els voluntaris i voluntàries.

Un dels moments àlgids i esperats pels més menuts va ser l’arribada del Patge Kamalú, enguany acompanyat de la patgessa Halima. Un seguici reial els va acompanyar amb patins, bicicletes balls i música fins la plaça Verdaguer on els va rebre l’Alcalde i un munt de famílies, carta en mà. En el seu discurs l’Alcalde, Salvador Vives, va explicar que ell havia fet 3 cartes: “La primera, per a totes les persones que tenen necessitats econòmiques, malalties, estan sense feina o mancats de llibertat. La segona carta, per a que els gossos i animals domèstics dels nostres vilatans, que embrutin menys els nostres carrers, i que totes les capelladines i capelladins poguem passejar per un poble que sigui cada dia més net.  I la tercera de les cartes, que totes les cartes de les nenes i els nens de  la nostra Vila les feu arribar a en Melcior, Gaspar i Baltasar i  porteu-los el dia 5 tots aquells desitjos, totes aquelles il·lusions, totes aquelles coses que ara us demanaran”.  Per la seva banda els dos emissaris reials, entre d’altres missatges, van aprofitar per recordar als pares que els nens acostumen a fer el que veuen a casa. I als nens, sobretot als més grans, els van demanar que es fixessin en les faltes d’ortografia! Seguidament, dins l’església un ampli dispositiu permetia entregar les cartes amb la il·lusió i els desitjos de cada infant.

El proper acte d’aquestes festes va ser Concert de Reis de la Coral Xeremell va fer el seu Concert de Reis amb una Lliga plena de pares, mares i familiars disposats a passar una molt bona estona de música i cant.

I finalment, han arribat els Reis i tot el seu seguici amb les furgonetes plenes de regals per repartir per les cases.

Ara, només queda el sorteig de Capellades Comerç entre totes les persones que han omplert la seva butlleta als establiments adherits. Serà aquest dissabte, a les 11:30, al Racó de Sant Jordi, quan es sortejaran els 3 vals per compres de 500, 250 i 250 euros. També 5  vals de 100 euros per les persones que hagin participat via xarxes.

Darrera actualització: 07.01.2020 | 14:50