La Biblioteca El Safareig es suma a la celebració de l’any Pàmies amb dues propostes

Dijous, 21 de novembre de 2019 a les 00:00

La primera serà el dimecres 27 de novembre, a les 7 de la tarda, amb la representació teatral “Hola, sóc la Teresa: un viatge per la vida de Teresa Pàmies”, a càrrec de la Berta Rubió.

Aquest és un espectacle de 45 minuts que repassa la vida de Teresa Pàmies en quatre moments clau: infantesa, joventut (guerra), maduresa (exili) i vellesa a través de diferents anècdotes i amb una escenificació teatralitzada de la seva biografia.

Damunt l’escenari (presidit per un mapamundi de fons), trobem quatre espais definits: el de la infantesa, amb una cadira blanca petita; el de la joventut, amb una cadira blanca plegable i un casc de soldat; el de la maduresa, amb una maleta de viatge, i la de la vellesa, amb un vell balancí, també blanc.

L’actriu, amb un mer canvi de sabates i algun gir en el seu vestuari, anirà presentant al públic la vida de Teresa Pàmies amb un to distès i un llenguatge proper per a fer arribar la història del personatge als espectadors més menuts.

La segona proposta serà el divendres 29 de novembre a dos quarts de 8 del vespre, amb música. Dins els actes previstos a la Setmana de la Música es podrà gaudir amb Celeste Alías presentant l’espectacle concert “Coses de la vida: a ritme de bolero”.

Tal com es detalla en el programa de mà, “cada dimecres, durant més de cinc anys, Teresa Pàmies va participar en el programa Els matins de Catalunya Ràdio —conduït per Josep Cuní— comentant alguna notícia d'actualitat, algun fet de la vida quotidiana de la gent corrent. Amant com era dels boleros, la Teresa en triava sempre algun per il·lustrar el tema que havia tractat.

L'autora opinava que les coses de la vida, fins i tot les més sòrdides i desagradables, es podien explicar sense fastiguejar ni avorrir el personal. En el llibre hi trobem una selecció d'aquells fulletons llegits al programa Els matins, acompanyats de la lletra del bolero que Teresa Pàmies cregué que més li esqueia”.

La veu de Celeste Alías i la guitarra d'en Dani Pérez posen música als boleros que Teresa Pàmies va comentar en el llibre Coses de la vida: a ritme de bolero. Xavier Serrano donarà vida a les cròniques que va escriure.

Darrera actualització: 21.11.2019 | 14:13