Intensa Setmana Cultural de Sant Jordi

Dimecres, 26 d'abril de 2023 a les 00:00

La Setmana Cultural de Sant Jordi s’ha celebrat amb 10 actes diferents, adreçats a públics variats que ho han pogut gaudir amb intensitat.

De diumenge a diumenge s’han celebrat presentacions literàries, musicals, teatrals, de poesia i fins i tot amb un taller de sabons.

La Setmana ha acabat el dia de Sant Jordi, amb tota l’animació concentrada a la plaça de Verdaguer. Pel matí s’hi han instal·lat les parades de llibres, roses, pastissos, entitats i partits polítics que han aprofitat el matí per presentar-se als veïns i veïnes. Ha tingut molt bona acollida la taula d’autors locals on les persones que han publicat llibre darrerament, l’han pogut signar i dedicar a qui els hi ha demanat. Joan Pinyol ha presentat “Avi, et trauré d’aquí”; Cristina Molner, “La cuina de la Marina”; en Franc Guinart, “El monitor d’esgrima”; l’Eduard Molner, “El Paral·lel. Fent país”; la Neus Bartrolí, “El balanceig del temps”; la Gemma Freixas, “Paper de barba” i el Ton Pons i la Meritxell Ferrer “Capellades desaparegut”.

Dissabte al vespre es va viure un participat Concert de Sant Jordi a La Lliga amb el bon ritme i l’animació de la formació Igualada Gospel Choir. Pel matí els Jardins de Casa Bas van acollir la presentació del llibre “La cuina de la Marina”, on la periodista cultural Clàudia Rius va parlar amb Carme Piñas, de l’Associació Dany Cerebral Adquirit de l’Anoia; la Cristina Molner com a filla va explicar la gestació del llibre i l’Anna Molner, les il·lustracions. Seguidament es va obrir a Casa Bas una exposició amb els treballs realitzats per poder il·lustrar el llibre.

Divendres també va ser un dia d’activitat alta. Pel matí amb format teatral i amb els alumnes de les escoles capelladines gaudint del “Teatre arrossegat de Catalunya” a la plaça Verdaguer i les titelles amb “El Patufet” a Cal Ponet. Per la tarda els joves voluntaris de l’institut Molí de la Vila van acompanyar l’alcalde, Salvador Vives, i el regidor de Cultura, Àngel Soteras, a una nova edició de les Roses contra l’Oblit, portant una rosa i un pa de Sant Jordi a diferents domicilis de persones depenents.

El dijous l’activitat va ser el recital poètic de Laura Conejero i la guitarrista Rusó Sala, amb una selecció de poemes relacionats amb la guerra.

La setmana també ha donat temps per fer un molt participat taller de sabons a la Biblioteca El Safareig, un concert d’Orgue de Sant Jordi a l’església de Santa Maria i presentar 2 llibres: “Venjança color carmí”, de Màrius Mollà, al Museu Molí Paperer i “Comediants 50 any. Històries d’una història”, amb Jaume Bernadet i Rita Kuan a La Lliga.

Darrera actualització: 26.04.2023 | 13:18