Iniciatives per millorar el control de les colònies de gats

Dijous, 9 de juliol de 2020 a les 00:00

L’Ajuntament de Capellades està treballant per millorar la situació de brutícia derivades dels gats al carrer.

Actualment a la Ronda del Capelló hi ha 3 instal·lacions habilitades per acollir gats. Però també hi ha colònies a altres llocs de la vila, que no estan autoritzades i generen problemes de brutícia i higiene per als veïns i veïnes.

Per millorar aquesta situació, l’Ajuntament de Capellades ha començat per modificar l’ordenança de civisme, destacant que “a partir d’ara es podrà donar de menjar als gats a les zones habilitades, però només per part de les persones autoritzades per fer-ho”. L’alcalde de Capellades, Salvador Vives, explica com “després debatrem si aquestes persones autoritzades ho seran després de fer un curs. Però el que tenim clar és que hem d’acabar amb aquests focus de diversos carrers que generen moltes molèsties i problemes als veïns i veïnes. Farem tota la pedagogia que calgui, però serem molt contundents amb el tema”.

Aquestes properes setmanes el consistori endegarà una campanya de civisme, en la mateixa línia de les anteriors agrupades sota l’eslògan “Estima’t Capellades”. La campanya explicarà la normativa que prohibeix alimentar els gats a la via pública i les conseqüències de fer-ho. També des del consistori s’anirà valorant si les 3 colònies de la Ronda del Capelló són suficients o bé cal ampliar-ne a alguna més.

Darrera actualització: 09.07.2020 | 11:50