Ha començat la setena edició del Festival d’Orgue de Capellades

Dimarts, 10 de de maig de 2022 a les 00:00

Aquest primer diumenge de maig ha començat a Capellades la setena edició del Festival d’Orgue de Capellades.

Juan de la Rubia i Daniel Espasa van oferir un concert de primer nivell amb l’orgue i el clavicèmbal establint un diàleg amb les “Variacions Goldberg de J.S. Bach”. Al llarg d’una hora els assistents van poder gaudir amb els dos músics tocant el seu instrument, compartint-lo a 4 mans i fins i tot, intercanviant-lo en un moment donat.

Abans del concert el regidor de Cultura, Àngel Soteras, va inaugurar el Festival explicant com en aquesta setena edició continuada del Festival a Capellades s’ha anat programant des de l’excel·lència, treballant per ajudar a descobrir aquest instrument, sempre amb els millors autors i intèrprets.

En aquesta línia també va parlar Isidre Romeu, dels Amics de l’Orgue, destacant com en aquest temps s’ha presentat aquest instrument com a base, incorporant-hi totes les possibilitats que ofereix la música: instruments, corals, solistes, films...

Els propers 3 diumenges de maig seguirà el Festival amb més propostes. El dia 15 serà amb Joan Paradell, organista del Vaticà; el dia 22 amb Jonatan Carbó i el Cor de Cambra de Granollers i per acabar el 29 amb Monica Melcova improvisant sobre el film “The Kid”.

Darrera actualització: 10.05.2022 | 12:54

Imatges

Presentació