Guanyadors del Concurs de Pintura Ràpida Joan Campoy

Dimarts, 19 de març de 2019 a les 00:00

Aquest dissabte s’ha celebrat la 32a edició del Concurs de Pintura Ràpida Joan Campoy organitzat per l’Ajuntament de Capellades i els Amics de les Arts. La participació ha estat la més alta de les darreres edicions, amb 33 persones inscrites.

Seguint la tònica d’aquests anys, hi ha hagut dues convocatòries, amb una categoria general amb 3 premis i un premi Capellades, dedicat a la Bassa i el seu entorn.

En un ambient de plena primavera molts pintors van escollir precisament l’entorn de la bassa com a escenari de les seves creacions.

El Jurat, format per persones de reconeguda solvència artística, va haver de votar diverses vegades per escollir els guanyadors. Finalment, el guanyador del Premi Capellades va ser novament Julio Garcia Iglesias, amb un quadre de la bassa vista des de la dreta cap a l’esquerra, un dels angles menys escollits pels artistes.

A la categoria general el primer premi, també valorat en 400 euros, va ser per Aida Mauri, amb l’entrada del Museu Molí Paperer; el segon –amb un premi de 350€- va anar a Joan Josep Català, també amb una Bassa i el Museu de fons; i el tercer –de 300€- va recaure en Ernest Descals, pintant el Jardi de Casa Bas, des de l’entrada.

Amb totes les obres que van participar en el concurs s’ha organitzat una exposició que es pot veure fins el 31 de març els dissabtes i diumenges al matí de 12 a 14 hores i de 18 a 20, a Casa Bas, La Sala Municipal d’Exposicions.

El regidor de Cultura, Àngel Soteras, valora positivament l'edició. “És evident que la línia encetada fa uns anys amb la creació del Premi Capellades i l'avançament de la data a la vigília de la Fira és la correcta: el nombre de participants creix i la visibilitat dels artistes és indiscutible i ajuda que tot Capellades es faci més seu el concurs. Hi ha un parell d'aspectes també que m'agradaria destacar. Un és el que en podríem anomenar un cert rejoveniment del concurs i l'altra és la destacada presència de pintores. Sense menystenir en cap moment la qualitat contrastada que sempre ha caracteritzat el nostre concurs, creiem que l'actual situació, amb més diversitat de tècniques i estils, amb més edats representades i una nombrosa presència de dones entre els participants, amb més públic no expert gaudint del procés de creació i no només visitant l'exposició en un recinte tancat, etc., és una molt més gran garantia de futur per al nostre Concurs i en aquest sentit pensem continuar treballant”.

Darrera actualització: 19.03.2019 | 12:19