Festes del Carrer 2020, excepcionalment confinades

Dijous, 18 de juny de 2020 a les 00:00

La situació actual ha modificat totalment la celebració de les tradicionals Festes del Carrer de Capellades. 

La Comissió de Festes i l’Ajuntament han tingut clar des del primer moment que malgrat les restriccions, no es podia deixar la vila sense les seves festes més antigues. Per això s’ha treballat per oferir una celebració diferent, però que ha permès viure la capvuitada de Corpus com és costum.

D’una banda, s’ha demanat la col·laboració dels capelladins enviant imatges antigues, vídeos del Ball Pla confinat i tortells casolans. Els veïns i veïnes i també les entitats s’han animat a participar i han enviat les seves propostes. Entre tots s’ha anat fent sorteigs de garlandes. El guanyador del sorteig de fotografies ha estat en Pep Vallès, la dels vídeos l'Eva Mallén  i la dels tortells, Lucía Godoy Jiménez.

D’altra banda, també els comerços i establiments de Capellades han volgut participar i durant tots aquests dies de festa han dedicat part dels seus aparadors a ambientar les Festes del Carrer. A cada barri s’ha engalanat carrers amb les banderoles i al migdia ha sonat la Marxa de les Festes del Carrer per la megafonia del carrer Major.

La Comissió de Festes del Carrer ha estat matí i tarda en una parada a la plaça Verdaguer venent tortells i marxandatge de les Festes del Carrer: xapes i enguany... mascaretes.

Tot el material de les Festes ha estat publicat al Canal You Tube de l'Ajuntament de Capellades i a la galeria fotogràfica d'aquesta web.

El regidor de Cultura, Àngel Soteras, valora positivament la participació, “no són de lluny les festes que hauríem volgut celebrar, però donada l’actual situació, en podem estar ben contents. Els capelladins responen sempre i tothom hi ha posat de la seva part: els comerços amb la decoració dels aparadors, Gegants i Capgrossos enregistrant les seves actuacions per als dies dels barris del Gegant i del Ninot, l'Àngel Pérez amb el seu divertit video tutorial per fer tortells o la Banda de l'Escola de Música amb un emocionant enregistrament de la Marxa de les Festes del Carrer. Volem agrair públicament la participació de tots i, especialment, la dedicació de la Comissió de les Festes del Carrer, que no s'han arronsat en cap moment quan van conèixer la voluntat de la regidoria de tirar endavant les festes tot i les dificultats i que han fet possible que aquest 2020 Capellades hagi pogut mantenir aquesta tradició. L'Ajuntament ha posat i posarà sempre tots els mitjans necessaris, però sense elles i la seva il·lusió no hauria estat possible».

Darrera actualització: 18.06.2020 | 13:07