Es crea la Seu electrònica al web de l'Ajuntament

Dissabte, 1 de juny de 2013 a les 00:00

La "Seu Electrònica" no aporta noves funcionalitats al web, però permet dotar de garanties jurídiques la relació telemàtica entre el ciutadà i l'ajuntament.

Els continguts que trobem dins de l'apartat de seu electrònica utilitzen un canal de comunicació segur que permet:

  • obtenir garanties respecte la identitat del titular de la seu eletrònica
  • xifrar les comunicacions entre ciutadà i ajuntament per evitar que aquestes puguin ser interceptades per tercers

Aquesta seguretat extra que incorpora la "Seu electrònica" del web es basa en mecanismes de certificació proveits per l'Agència Catalana de Certificació. En alguns navegadors aquests mecanismes de seguretat poden generar els següents missatges:

Missatge que apareix amb el navegador Mozilla Firefox :

 

Missatge que apareix amb el navegador Explorer :

 

No es tracta de cap virus, per tal de millorar la seguretat, el web incorpora un certificat de l'Agència Catalana de Certificació i la majoria de navegadors no el reconeixen, i per això mostren aquesta mena d'avís.

Fent clic a la opció "Entenc els riscos" o "Vaya a este sitio web (no recomendado)" del missatge que us mostra el navegador podeu afegir una excepció que us permetrà evitar-lo en les vostres futures visites.

Podeu tornar al web http://{$contacte_web_web} o bé obtenir més informació sobre com ajustar el vostre navegador en els següents manuals de l'Agència Catalana de Certificació:

 

Instruccions per confiar en tots els certificats de CatCert instal·lats en diferents pàgines webs de manera permanent. [Opció recomanada]

 

Si us baixeu i instal·leu les claus públiques del certificat de CatCert, aquest certificat quedarà instal·lat en l'arrel del vostre navegador. En properes visites al web de l'ajuntament o en altres webs que tinguin instal·lat un certificat de CatCert no serà necessari validar de nou aquest certificat.

 

Instruccions per confiar sols en el certificat de CatCert d'aquesta pàgina web de forma permanent.

 

Si seguiu aquest procediment sols validareu el certificat de CatCert per aquesta pàgina web de manera permanent. En properes visites al web de l'ajuntament no serà necessari validar-lo de nou, però si en la resta de pàgines web que tinguin instal·lat un certificat de CatCert.

Podeu tornar al web, accedir a la seu electrònica de l'ajuntament o bé obtenir més informació sobre com ajustar el vostre navegador.

  • Com ajustar el vostre navegador Firefox
  • Com ajustar el vostre navegador Explorer
  • Com ajustar el vostre navegador Chrome

Més informació sobre els Certificats de l'Agència Catalana de Certificació: http://www.catcert.cat

 

Darrera actualització: 10.01.2017 | 12:56